Instruktioner til en AM-sløjfeantenne

Du har muligvis accepteret statisk og dårlig modtagelse på din AM-radio som en kendsgerning. Fejlen er muligvis ikke med dit signal eller endda din placering i forhold til det transmitterende tårn. Det kan være din radios antennes skyld. Ferritspoleantennen i de fleste AM-radioer er en lille rektangulær bjælke, der er lige stor nok til, at radioen kan modtage lokale stationer. Du kan forbedre din modtagelse ved at forbedre din antenne.

Loop-antenner

En sløjfeantenne består, som navnet antyder, af en sløjfe eller et antal sløjfer lavet af kobbertråd, der er viklet på en ikke-ledende ramme. Rammen er generelt lavet ved at forbinde to træstykker sammen for at danne en X-form. På en spiralsløjfeantenne begynder kobberviklingen på den ydre kant af X og vikles i en spiralform mod midten.

En kant-viklet sløjfe-antenne bruger den X-formede ramme konstrueret af 1-til-6 tommer brædder. Enderne af tavlen er hakket med intervaller på en halv tomme, og som navnet antyder, er kobbertråden viklet rundt om rammens kanter.

I begge tilfælde er de to ender af ledningen forbundet til en variabel 365-picofarad kondensator, der bruges til at indstille antennen til den korrekte frekvens for radiostationen.

Opbygning af en kant-sårsløjfe-antenne

Tag to 18-tommer 1-til-6 tommer brædder og sæt et mærke på begge i midtpunktet på den ene kant. Placer yderligere to mærker på begge brædder 3/8 tommer på hver side af midtpunktet. Dette giver dig en 3/4-tommers måling i midten af ​​tavlerne. Brug en firkant til at markere en åbning, der begynder ved disse mærker, der løber til midten af ​​den flade side af hvert kort. Et stykke færdigt tømmer på 1 x 6 tommer måler faktisk tre fjerdedele af en tomme på fem og en halv tommer, så midten af ​​den flade side vil faktisk være to og tre fjerdedele tommer. Brug en lille håndsav til at skære de markerede slots ud af hvert bræt. Sæt brædderne sammen ved at justere slidserne og skubbe de udvendige kanter af brædderne, indtil de når bunden af ​​rillen. Resultatet skal være en X-formet ramme.

Brug den lille håndsav til at fremstille otte, halv tomme dybe slots med en halv tomme fra hinanden i alle fire ender af rammen.

Sæt kobbertråd med 22 gauge rundt om ydersiden af ​​rammen gennem åbningerne. Monter den variable kondensator hvor som helst på den indvendige overflade af rammen, og fastgør begge ender af kobbertråden til kondensatorens terminaler.

Brug

Indstil din AM-radio til en station med svag modtagelse. Anbring antennen på eller ved siden af ​​radioen, og juster langsomt drejeknappen på kondensatoren op og ned. Sløjfeantenner er retningsbestemte, og prøv at dreje antennen fra venstre mod højre, når modtagelsen er forbedret.