Sådan konverteres en TS-fil til MKV

Filformatet TS (forkortelse for transportstrøm) bruges i mange DVD-, Blu-ray- og hjemmevideo-diske. Mens diskene tilbyder god kvalitet, er TS-filbeholderen ikke altid kompatibel med din computer, hjemmebiograf-pc eller medieafspiller som PopCorn Hour eller WDTV. For at løse dette er alt hvad du skal gøre, at ændre filbeholderen. Dette er en hurtig og nem proces, fordi du ikke omregner filformatet til et nyt, bare placerer det i en nyere, mere accepteret container som MKV.

Trin 1

Download og installer den gratis software (se linket i afsnittet Ressourcer). Downloaden hedder MKVToolnix, men det egentlige program, den installerer, hedder MKVMerge GUI. Åbn softwaren, når den er helt installeret. Der vil være et ikon på dit skrivebord for nem adgang.

Trin 2

Find "Tilføj" øverst og til højre for softwarens hovedmenu. Det vil være placeret i nærheden af ​​en stor åben boks med overskriften "Input File." Når du klikker på knappen "Tilføj", åbnes et nyt vindue, der giver dig adgang til din computers filer. Find din TS-filmfil, vælg den, og klik derefter på "Åbn". Din fil indlæses i programmet, hvor både video- og lydfiler indlæses som separate spor.

Trin 3

Klik på knappen "Gennemse" i bunden af ​​softwarens hovedmenu nær boksen "Outputfilnavn". Her skal du finde et sted på din computer, hvor du vil gemme den nye MKV-fil. Som standard gemmer det MKV i samme bibliotek som TS-filen. Klik på "Gem", når du har navngivet din fil og valgt et sted at gemme den.

Trin 4

Tryk på knappen "Start Muxing" for at starte processen. Dette vil være en meget hurtig proces, da det kun involverer muxing af filen i en anden container. Muxing består i at tage video- og lydfiler ud af en filbeholder, hvilket er TS i dette tilfælde, og placere dem i en ny container, MKV.

Find din nye MKV-fil, når processen er afsluttet, og dobbeltklik på den for at spille. Din filmfil kan nu afspilles i mange flere forskellige afspillere på grund af den store brug af MKV-formatet.