Sådan konverteres kamerafilm til digital (5 trin)

Uanset om du har gamle negativer eller dias, skal du digitalisere. Hvis du foretrækker at tage billeder på film og ikke ønsker at bekymre dig om et mørkerum, er det nødvendigt at overføre film til digital. Du kan gøre det med et par enkle trin og et minimum af computerudstyr. Og bortset fra at udvikle din egen film, har du ikke længere brug for ildelugtende kemikalier til at behandle dine billeder.

Trin 1

Rengør dine negativer eller dias. Du kan gøre dette ved at bruge trykluft til at blæse støv og snavs af og derefter bruge en filmrenser og fnugfri klud. At starte med ren film reducerer den tid, du skal bruge på at rette billeder i din fotoredigeringssoftware.

Trin 2

Placer dine dias eller negativer i filmholderne, der følger med din flatbed-scanner. Du skal bruge en avanceret flatbed-scanner til at gøre dette snarere end de fleste forbrugerniveau-scannere, fordi du skal have en lyskilde i scannerens låg. Disse koster lidt mere, men du skal skinne en lyskilde gennem transparenterne for at scanne dem. Flatbed-scannere beregnet til filmscanning har typisk filmbærere med sig eller som valgmuligheder. Filmbærere holder negativerne eller gliderne flade og lige. Dette reducerer også det arbejde, du bliver nødt til at gøre for at "rette" dine digitaliserede billeder.

Trin 3

Scan dine filmbilleder med den højest mulige opløsning. Jo bedre den originale opløsning, jo bedre bliver de færdige billeder. Følg anvisningerne til softwaren, der fulgte med scanneren, for at øge opløsningen. Det er anderledes med forskellige scannere.

Trin 4

Åbn din fotoredigeringssoftware, og åbn derefter din batch digitale billedfil for at begynde at adskille dine billeder. Hvis de er negative, vendte scanneren sandsynligvis dem til positive billeder, men hvis det ikke gjorde det, kan du gøre det selv i softwaren. I Adobe Photoshop går du for eksempel til "Billede", derefter "Justeringer" og derefter "Inverter".

Brug "Selection" -værktøjet til at spore hvert billede, kopiere billedet, starte en ny fil og indsætte billedet. Gem det derefter som et digitalt billede i TIFF-format. Mens JPEG tager mindre plads, fordi JPEG-filer er komprimeret, giver TIFF bedre billedkvalitet.