Sådan konverteres fra 12 volt til 110

Elektriske systemer baseret på 12 volt batterier kan bruges til at levere 110 volt AC (vekselstrøm) ved hjælp af en spændingsomformer. Disse enheder kan levere normal husstrøm fra en række 12-volt jævnstrømskilder (jævnstrøm), inklusive din cigarettænder til biler. Når det kombineres med en batteribank, bruges spændingsomformere i batteribackups til computere og andet elektronisk udstyr.

Når der bruges spændingsomformere, skal man være forsigtig med ikke at overbelaste kapaciteten på det 12 volt kredsløb, der leverer strømmen.

Trin 1

Bestem strømforbruget (watt) for den enhed, du vil betjene. Effekten af ​​en enhed er almindeligt angivet enten i brugervejledningen eller på en etiket, der er anbragt på enheden. For flere enheder tilføj alle wattforhold sammen.

Trin 2

Anskaff en spændingsomformer, der er klassificeret til at levere det antal watt, du har brug for.

Der findes flere typer omformere. Hvis dine effektbehov er 100 watt eller mindre, er der tilgængelige enheder, der tilsluttes en cigarettænder til biler. Omformere med større kapacitet er tilgængelige, men de kræver en direkte kabelforbindelse til dit batteri.

Trin 3

Kontroller, at din jævnstrømskilde er tilstrækkelig til at drive inverteren og tilsluttede enheder.

Som hovedregel kræver hver 10 watt strømforbrug, at der leveres en amp af jævnstrøm. Kontroller, at dine batterier kan levere så meget strøm, og at afbrydere eller sikringer er tilstrækkeligt store.

Batterier er klassificeret ud fra den maksimale strøm, der leveres, eller strømstyrke. Denne specifikation leveres af batteriproducenten. Flere batterier kan tilsluttes parallelt for at øge den tilgængelige strøm. Tilslut batterier parallelt ved at koble de positive poler fra det ene batteri til det andet, og gentag med negative terminaler.

Tilslut spændingsomformeren til din jævnstrømskilde. Dette kan være så simpelt som at slutte enheden til en cigarettænder eller ved at slutte den til et eller flere 12 volt batterier.

Hvis du tilslutter til batterier, skal du bruge batteristikstik, der passer til den batteritype, du har. Brug dine wire strippere til at udsætte en tomme bar leder i enderne af strømomformerens DC-indgangsledninger. Tilslut hver ledning til den korrekte batteripol, og pas på ikke at blande positive og negative forbindelser.