Sådan oprettes et websted med en online radiostation

Radiostationer, som aviser, har taget internettet på en stor måde. Oprettelse af en egen online radiostation er enkel og billig at starte med, og det er ikke kun til streaming af musik. Det er enkelt at integrere en radiostation på dit websted, når du bruger et plug-in.

Opret din online radiostation

Trin 1

Start med at planlægge din nye radiostation. Stil dig selv spørgsmål som: "Hvad skal jeg spille?" og "Hvilken størrelse målgruppe forventer jeg?" Radioformater kommer i musik eller tale, hver med sine op- og nedture. Talk radio kræver en mikrofon og en idé om, hvad du vil tale om, men der er langt mindre juridiske bekymringer forbundet med det end musik. Planlæg ikke at afspille musik, som du ikke har rettigheder, tilladelse eller licens til at spille på. Nogle streamingtjenester betaler royalties for dig som en del af din tjeneste gennem dem, selvom de muligvis ikke er egnede til streaming direkte fra dit websted. Når det gælder publikumsstørrelse, skal du være opmærksom på, at strømmen bliver dyrere at køre, når den vokser.

Trin 2

Tilmeld dig en stream-hosting-konto. For radiostationer er de bedste bitrater mellem 64 kbps og 128 kbps for lydstreaming af anstændig kvalitet. For at oprette en radiostation, der kører på auto-pilot, skal du vælge en stream-hosting-pakke, der inkluderer diskplads til hosting af dine lydfiler. Disse pakker koster et par dollars mere om måneden, men er det værd, hvis du selv vil køre en 24-timers radiostation om dagen.

Hvis du ikke allerede har Winamp på din computer, skal du downloade og installere det. ShoutCast, et populært værktøj til streaming af lyd på Internettet, kræver Winamp og et specielt plug-in for at sende. Når Winamp er installeret, skal du hente ShoutCast DSP-plug-in fra ShoutCast-webstedet. Luk Winamp, hvis det allerede kører, og start derefter installationsprogrammet til plugin'et. Start Winamp og tryk på "Ctrl + P" for at åbne menuen Indstillinger. Vælg "DSP / Effect" under "Plugins", og konfigurer ShoutCast-pluginnet med dine streamoplysninger.

Opret dit websted

Trin 1

Køb en billig webhostingkonto med et domænenavn og tredjeparts applikationsinstallationsprogrammet Fantastico, som kun installerer WordPress til dig med et par enkle trin. Log ind og klik på Fantastico-ikonet, og vælg derefter WordPress. Dette blogging-system er også et kraftigt indholdsstyringssystem (CMS), der giver mulighed for nem plug-in-installation, og som vil være nyttigt, når du integrerer din radiostation.

Trin 2

Log ind på dit WordPress admin dashboard. Hvis du vil ændre WordPress fra en blog til et CMS med en statisk forside, skal du klikke på "Sider" i højre menu og tilføje en ny side. Navngiv den nye side "Blog", og gå derefter til "Indstillinger" i højre menu. Derefter skal du gå til "Læsning" og indstille WordPress til at bruge en statisk forside. Brug den automatisk oprettede "Om" -side til forsiden og "Blog" til blogsiden. Nu kan dit websted have en blog, men det er ikke den første side, som besøgende ser, når de surfer på dit websted.

Trin 3

Gå til "Permalinks" under "Indstillinger", og vælg en anden permalinkstruktur end standard. Hvis du gør dette, giver hver side lavet i WordPress sit eget semantiske navn i stedet for tal.

Gå til "Plugins" i højre menu, og klik på "add plugin." Søg efter "shoutcast", og se listen over plug-ins til streaming af radio på dit websted. Installer "Shout Stream" og aktiver. Klik på "Indstillinger" og gå til "Shout Stream" for den pågældende plugins indstillingsside. Udfyld formularen med oplysninger om din radiostream, så widgetten kan oprette forbindelse til den. Gå til "Udseende" og derefter "Widgets" for at klikke og trække widget "Shout Stream" ind i dit sidebjælke. Nu når du besøger dit websted, vil du se en radioafspiller i dit sidebjælke. Klik på den og spil!