Sådan digitaliseres en DVD-samling

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • Stor harddisk

Store DVD-samlinger kan tage meget plads. Hylde efter hylde kan overtages, og hvis dvd'er kommer ud af drift, kan det være meget vanskeligt at finde den disk, du leder efter. Konvertering af DVD'er til et digitalt format til visning på pc'er og mediecentre er en smart måde at reducere behovet for fysiske kopier og fremskynde processen med at vælge en titel.

Komprimer og gem

Vælg, om du vil komprimere din DVD-samling. Komprimering er en fantastisk måde at spare plads på harddisken på, men kræver, at alle specialfunktioner på en DVD gemmes som separate filer. Hvis du gemmer en ukomprimeret kopi af din DVD, kopieres alle oplysningerne til din harddisk, hvilket giver en nøjagtig kopi af disken.

Vælg et komprimeringsformat, hvis dette er den mulighed, du ønsker at tage. De to mest populære er DivX og Xvid, som er metoder til komprimering af videodata for at gøre det muligt at sænke filstørrelsen. Typiske filstørrelser for en film i fuld længde er 700 til 800 megabiter.

Brug tredjepartssoftware til at kopiere og komprimere din DVD. (Se ressourcer for flere softwaremuligheder.) Software giver dig typisk mulighed for at vælge din foretrukne filstørrelse eller dit kvalitetsniveau. Du kan vælge, hvilke lyd- og undertekstspor du vil kopiere.

Konverter DVD'en til dit foretrukne format, og gem filen med DVD-titlen.

Gem nøjagtige kopier

Download og installer tredjepartssoftware til at kopiere DVD'en til din harddisk. (Se ressourcer for softwareindstillinger.)

Opret en ny mappe på din harddisk, og mærk den i henhold til DVD'en. DVD-struktur kan ofte være forvirrende og ikke relaterer til DVD-titlen. Oprettelse af en mappe med navnet på DVD-titlen lindrer forvirring.

Brug softwaren til at kopiere den ukomprimerede DVD til din harddisk.

Tips

Kopiering af DVD'er kræver meget plads på harddisken. En mulighed for at frigøre plads er at købe en ekstern harddisk til at rumme din DVD-samling.

Advarsler

Undersøg aktuelle lovgivning om ophavsret for at sikre, at det er lovligt at kopiere DVD'er til personlig brug.