Sådan slukker du Wi-Fi Assist på iPhone

Wi-Fi Assist er en funktion på moderne versioner af iOS, som gør det muligt for en iPhone at starte automatisk at bruge den mobile dataforbindelse, hvis den etablerede wi-fi-forbindelse er dårlig. At aktivere Wi-Fi Assist har en tendens til at gøre den overordnede internetforbindelse mere pålidelig, men den har den potentielle ulempe ved en stigning i den mobile dataforbrug, hvorfor nogle brugere måske vil deaktivere Wi-Fi Assist på iPhone i stedet. Uanset om du vil slukke for Wi-Fi Assist eller lade funktionen være tændt, er det virkelig et spørgsmål om personlig præference og dataanvendelse, men vi viser dig, hvordan du gør det enten på iPhone- og mobiludstyrede iPad-enheder.


Det er værd at nævne, at mange brugere ikke vil bemærke meget af en dataanvendelsesændring, om de har Wi-Fi Assist slået til eller fra, fordi Wi-Fi Assist generelt ikke aktiveres ofte (hvor ofte er din Wi-Fi-forbindelse værre end din mobil forbindelse?). Faktisk, hvis du har funktionen aktiveret, kan du faktisk se præcis, hvor meget øgede celledata der bruges ved Wi-Fi Assist-aflæsning til mobiltelefon, når du går til at skifte indstilling for at passe til dine behov.

Sådan deaktiveres (eller aktiveres) Wi-Fi Assist på iPhone

IOS-enheden skal have mobilfunktioner såvel som wi-fi, hvilket er grunden til, at denne funktion oftest opstår på en iPhone, men det virker også på cellulære iPad-modeller. Sådan kan du slå funktionen fra eller til:

  1. Åbn appen Indstillinger på iPhone og gå til "Cellular" (kaldes undertiden 'Mobile' på andre områder)
  2. Rul ned til selve bunden af ​​Cellular-indstillingerne, og skift omskifteren til "Wi-Fi Assist" til OFF-stillingen for at deaktivere Wi-Fi Assist og til ON-positionen for at aktivere Wi-Fi Assist
  3. Ændringer er øjeblikkelige, så når du er færdig, skal du gå ud af Indstillinger

Generelt, medmindre du ofte er på wi-fi-netværk med lav kvalitet, vil Wi-Fi Assist ikke blive brugt for ofte. Som du kan se i skærmbilledet for eksempel, har denne særlige iPhone-model brugt funktionen så sparsomt, at kun ca. 8 MB data blev aflæst til mobiltelefon.

Personligt forlader jeg wi-fi-hjælp, fordi jeg vil være i stand til at få min iPhone tilsluttet så ofte som muligt, men nogle brugere kan finde det fordelagtigt at deaktivere, uanset om det skyldes usædvanligt høj mobil dataforbrug (som ses af nogle efter opdatering af iOS og funktionen tændes), eller uanset anden grund.