Sådan downloades gratis e-bøger

Meget offentlig litteratur, både uklar og velkendt, er gratis tilgængelig på websteder som Project Gutenberg og Google Books. Det er nemmere at downloade gratis e-bøger til din computer end at downloade DRM-beskyttede private domæne bøger, og i de fleste tilfælde kræver overførsel af titlerne til en eReader, tablet eller smartphone ingen særlig software. Mens de fleste gratis bøger er tilgængelige i en række formater, er det vigtigt at overveje, hvad der er kompatibelt med din enhed eller software, før du downloader. Adobe Digital Editions såvel som Nook, den nyere Sony eReader og Google eReaders bruger ePub-formatet. Kindle bruger sit eget proprietære Kindle-format eller MobiPocket. Nogle ældre eReaders bruger andre, sjældnere formater. De fleste læsere kan også vise tekst (.txt) eller PDF-filer. Selvom du ikke kan finde bogen i det format, du har brug for, kan et værktøj som Caliber hurtigt og lovligt konvertere enhver DRM-fri e-bog fra de fleste formater til næsten alle andre formater.

Projekt Gutenberg

Gå til Project Gutenberg.

Søg efter en bog. Brug tekstfeltet "Søg i bogkatalog" til at søge efter en bogtitel eller den ønskede forfatter.

Vælg en bog ved at klikke på titlen fra listen, der returneres ved en søgning. En liste over downloadformater vises.

Find det format, du foretrækker, eller som din software eller enhed kan læse. Klik på linket, så downloader din browser filen til din downloadsmappe. Derfra kan du trække den til en enhed, åbne den i eReader-software eller føje den til dit bibliotek med tilgængelige titler.

Google Bøger

Gå til Google Bøger. Webstedet Google Bøger viser to felter: den ene understøtter søgning efter gratis bøger og den anden søger på Google Play, hvor du kan købe bøger.

Brug tekstboksen til venstre for at søge efter titel, forfatter eller nøgleord for en gratis bog, du vil læse. En liste over bøger vises, der inkluderer både gratis bøger og ikke-gratis bøger.

Vælg det link, der siger "Gratis Google e-bøger", fra venstre bjælke. Den viste liste vil nu være begrænset til kun gratis e-bøger.

Klik på linket til den bog, du vil læse. Der åbnes en side, der viser bogens forside i en eReader integreret i din browser.

I øverste højre hjørne af siden skal du finde en knap med et ikon på et tandhjul på. Klik på den. En menu vises. Vælg dit foretrukne format fra de menupunkter, der begynder med ordet "Download".

Hvis der vises en bekræftelsesside, skal du indtaste teksten i tekstfeltet med en skæv skrifttype. Klik på send. Din bog downloades til din downloads-mappe. Derfra kan du trække den til en enhed, åbne den i eReader-software eller føje den til dit bibliotek med tilgængelige titler.

Tips

Mange biblioteker tilbyder også downloads af nyere e-bøger i en begrænset "kassen" -periode. Se dit lokale biblioteks websted for detaljer.

Online boghandlerwebsteder som Kindle og Barnes og Noble kan også tilbyde public domain-titler gratis. I disse tilfælde kan du downloade bogen ligesom i enhver bog, men spring betalingstrinnet over.