Sådan tegner du på en iPad

Uanset om du er en professionel kunstner, der ønsker at udforske nye medier eller en studerende med tid på hænderne mellem klasser, har Apple iPad en række apps, du kan bruge til at skitsere portrætter, doodle eller oprette dine egne digitale tegneserier. Som med ethvert nyt medium, når du først begynder at tegne på en iPad, skal du ikke prøve at være perfektionist, i det mindste de første par dage. Giv dig selv lidt tid til at vænne dig til teknologien, mens du udforsker de værktøjer og muligheder, der er tilgængelige i forskellige apps. Hvis du leder efter apps til dine børn, har App Store hundreder af tegne- og farveapps designet specielt til børn.

Tegning af professionel grafik

Hvis du planlægger at tegne tegneserier, reklamemockups eller digitalt kunstværk, du har til hensigt at sælge online, er der ingen grund til, at du ikke kan få professionelle resultater ved hjælp af en iPad. Til tegning af denne type skal du bruge en app med en række blyanter, kuglepenne og pensler samt evnen til at arbejde i lag, som du ville have gjort på en desktop grafisk designapp som Photoshop. Apps som Procreate, AutoDesk SketchBook Mobile og Adobe Ideas tilbyder hver disse funktioner såvel som muligheden for at eksportere dit arbejde i forskellige størrelser og formater. Med Adobe Ideas kan du endda gemme dit arbejde i vektorer, som du ville gøre i Illustrator. For at få professionelle resultater skal du også bruge en stylus. Mens enhver touchscreen-stylus med blød tip fungerer, har iOS 8 evnen til at genkende forskellige tykkelser, så en stylus med en tilspidset kant kan give dig forskellige stregvægter ved blot at ændre dens vinkel.

Tegning og tegning for sjov

Mange af de apps, der er designet til professionel grafik, er fyldt med funktioner, der ikke altid er nyttige, hvis du bare vil have det sjovt med din iPad. Apps som Paper by FiftyThree, Tayasui Sketches og Draw Free er gode til doodling, tegning og tegning. Du kan bruge din finger eller en stylus, mens du vælger mellem forskellige pensler, blyanter og farver. De fleste tegneapps har indbygget håndledsbeskyttelse, så hvis du ved et uheld børster skærmen med din håndflade, ignorerer appen den. For at tegne fine detaljer, som øjne eller hår i et portræt, giver de fleste apps dig mulighed for at zoome ind og ud ved hjælp af en klembevægelse på skærmen.

Tegning til børn

Små børn kan lide at tage en praktisk tilgang til deres illustrationer. På en iPad betyder det ofte fingermaling, tegning med 3D-blyanter, farveblyanter og pensler, tilføjelse af frimærker og klistermærker samt evnen til at føje deres egen tegning til fotos og andre billeder. For børn har apps som Doodle Buddy til iPad, tegnebord og farvebog alle sådanne børnevenlige værktøjer. Børn behøver ikke nødvendigvis bruge en stylus til disse apps. Faktisk tilskynder Doodle Buddy til iPad børn til at male med flere fingre på én gang.

Justering til en berøringsskærm

I modsætning til at tegne på papir - og i modsætning til Microsoft Surface Pro - kan iPad ikke skelne mellem tryk. Ved at trykke hårdt ned med en finger eller sylus får du omtrent samme vægt som et let slagtilfælde. En anden ting, du bliver nødt til at vænne dig til, er at der er en lille forsinkelse mellem det øjeblik du berører skærmen, og når mærket vises. I modsætning til at tegne på papir skal de mærker, du laver, registreres af iPadens berøringsskærm og behandles af appen, før den vises på skærmen. Forsinkelsen er kun en brøkdel af et sekund, men det kan tage lidt øvelse at vænne sig til det, især for seriøse kunstnere.