Sådan redigeres PDF-filer og indsættes linjer i PDF-filer

PDF eller Portable Document Format blev oprettet af Adobe for at give brugerne mulighed for at læse formaterede dokumenter på en række forskellige enheder. PDF-filer kan indeholde tekst, billeder og hyperlinks pakket i det samme dokument. Disse dokumenter kan læses på en række forskellige enheder og er beregnet til at bevare den originale formatering. Dokumenterne kan også redigeres, men kræver Adobes Acrobat Reader-program. Dette kræver også, at dokumentet er ubeskyttet. Redigering af PDF-filer er dog enkel og hurtig.

Trin 1

Åbn PDF-filen i Adobe Acrobat Reader, og indtast adgangskoden, hvis det er nødvendigt for at begynde redigering.

Trin 2

Rediger enhver tekst ved at klikke inde i den tekst, du vil redigere. Du skal muligvis bruge den samme skrifttype som det originale dokument. Tekstredigeringer registreres ikke som flere linjer, så ordindpakning er ikke mulig; for at redigere flere linjer skal du udføre dem en ad gangen.

Tilføj en linje ved at downloade det gratis program PDF-vandmærke (et link er angivet i afsnittet Ressourcer nedenfor). Klik på knappen "Tilføj form vandmærke", og vælg derefter linjeformstypen. Klik derefter på "File", derefter "Add PDF Document", og vælg det dokument, du vil tilføje det til. Klik på "Vandmærke" for at fuldføre det.