Sådan aktiveres JavaScript og installeres Adobe Flash 9

Hvis du støder på et tomt kvadratisk rum på en webside, er det sandsynligt, at du ikke har Adobe Flash installeret for at kunne se indholdet. Mange websteder bruger Flash-software til afspilning af interaktive medier, såsom videoer eller spil. Softwaren er gratis, men du skal have et andet softwareprogram --- JavaScript --- aktiveret for at kunne downloade Flash. JavaScript er et programmeringssprog, som alle computere kan læse. Hvis JavaScript er deaktiveret eller blokeret, kan du aktivere det manuelt og downloade Adobe Flash-programmet online.

Trin 1

I Internet Explorer skal du klikke på fanen "Funktioner" i hovedmenulinjen og vælge "Internetindstillinger."

Trin 2

Klik på fanen "Sikkerhed" og vælg "Brugerdefineret niveau."

Trin 3

Rul ned under pop op-vinduet "Sikkerhedsindstillinger - Internetzone", og find indstillingerne for "Scripting". Klik på "Aktivér" under "Aktivt scripting". Klik på "OK" for at gemme og afslutte.

Trin 4

I Firefox skal du klikke på "Værktøjer", "Indstillinger" og derefter vælge fanen "Indhold". Klik på feltet ud for "Aktivér JavaScript."

Trin 5

I Opera skal du klikke på "Værktøjer", "Indstillinger" og vælge fanen "Avanceret". Marker afkrydsningsfeltet "Aktivér JavaScript" under "Indhold", og klik på "OK" for at gemme indstillingerne.

Trin 6

Gå til Adobe Flash-download-siden (se Ressourcer). Du kan også få adgang til Flash-installationssiden, mens du surfer online. Nogle indholdssider, der ikke kan vises, indeholder linket "Hent den nyeste Flash Player". Klik på dette link for at gå til siden med download af Adobe Flash.

Trin 7

Klik på "Enig og installer nu" og vælg "Installer" i pop op-boksen til sikkerhed. Det skal installeres automatisk (du skal genstarte din browser, når installationen er færdig).

Trin 8

Nogle browserversioner downloader installationsfilen til din harddisk (Mac OS X). I så fald skal du dobbeltklikke på den downloadede fil og lade programmet installere.

Gå til siden Adobe Archived Flash Player for at få ældre versioner af Flash-afspilleren (se Ressourcer). Du kan gemme alle ældre installationsfiler på din computer, f.eks. Version 9 eller derunder. Bemærk, at hvis du downloader en ældre version af Flash, fungerer noget indhold muligvis ikke korrekt (fra april 2010 er den nyeste Flash-version 10).