Sådan repareres en GPU-forsinkelse

Konstant forsinkelse og andre ydelsesproblemer kan ødelægge en fantastisk spiloplevelse, især hvis forsinkelsen er dårlig nok til at stoppe grafikintensive programmer. Forsinkelse kan undertiden forekomme fra GPU'en, hvis enheden bliver overanstrengt ved behandling af grafik og teksturer. For høje varme- og ydelseskrav kan få de fleste grafikkort til at bremse og vise behandlingsfejl. I de fleste tilfælde kan disse problemer ryddes op med kun få ændringer.

Trin 1

Kontroller ydelseskravene for det program, du kører for at sikre, at de ikke overskrider grafikkortets muligheder. Udskift kortet med et kort, der opfylder eller overstiger kravene for at fortsætte med at bruge programmet, hvis programmets krav opvejer grafikkortets muligheder.

Trin 2

Kontroller og ryd dit computers chassis og GPU-blæsere for støv eller andre forhindringer, der kan forstyrre luftstrømmen. Åbn computerhylsteret, og brug trykluft til at blæse alt støv og snavs væk. Brug en ikke-statisk klud til at aftørre det resterende støv fra ventilatorerne og kabinets overflade.

Trin 3

Opdater dit grafikkorts drivere til de nyeste tilgængelige versioner. Højreklik på skrivebordet, og vælg "Skærmopløsning." Klik på "Avancerede indstillinger", og vælg fanen "Adapter" for at finde navnet på grafikkortet under "Chiptype". Naviger til producentens websted, og download de nyeste drivere, der er tilgængelige for det grafikkort. Dobbeltklik på installationsprogrammet, og følg instruktionerne på skærmen.

Trin 4

Skaler ned skærmopløsningen og teksturindstillingerne for det program, du bruger. Jo højere skærmopløsningen er, jo mere kræves der GPU-styrke til at behandle grafik og teksturer. Disse indstillinger kan justeres under "Displayindstillinger" i de fleste programmer.

Opgrader dit grafikkort, da nyere programmer med højere ydelseskrav kan øge dit grafikkorts belastning. Grafikkort kan også forringes i ydeevne, når de bliver ældre. Udskift et grafikkort ved at åbne computerkassen, fjerne alle ledninger, der er tilsluttet kortet, og trække kortet ud af åbningen. Sæt det nye kort i den rigtige plads, tilslut alle ledninger igen, og installer det nye korts grafikdrivere.