Sådan hackes dit DSL-modem

DSL-modemer adskiller sig fra nogle andre modemtyper, da de altid skal konfigureres til brug på din DSL-tjeneste, før de fungerer. Dette gøres ved at forbinde dit DSL-modem til din computer og få adgang til en konfigurationsside, der giver dig mulighed for at manipulere alle de interne indstillinger på modemmet. Hvis du ønsker at få adgang til eller "hacke" modemet på denne måde, skal du følge en enkel guide.

Tilslut den ene ende af Ethernet-kablet til DSL-modemets Ethernet-port, og skub plastikstikket ind, indtil det giver en blød kliklyd.

Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til din computers Ethernet-port.

Åbn en internetbrowser, og skriv modemmets lokale IP-adresse i adresselinjen. Tryk på Enter-tasten for at få adgang til konfigurationssiden. Hvis du ikke kender den lokale adgangs-IP, skal du kigge efter et klistermærke på selve modemmet eller i modemmets dokumentation. Du kan også kontakte producenten af ​​modemet eller teknisk supportafdeling hos din internetudbyder og få dem til at fortælle dig den lokale adgangs-IP. Du bliver muligvis bedt om at indtaste et admin-brugernavn og en adgangskode; disse oplysninger skal også udskrives i modemmets dokumentation.

Konfigurer modemet. Fra den lokale adgangsside kan du specificere forbindelsestypen, overvåge forbindelsens tilstand og styrke, anvende brugerdefinerede sikkerhedsindstillinger og ændre din administratoradgangskode. Afhængig af modellen for modemet og typen af ​​internetforbindelse, du bruger, har du muligvis mange andre muligheder, som du kan manipulere efter din smag.