Sådan tilsluttes surround sound til tv

At se fjernsyn i en hjemmebiograf er kun halvdelen af ​​oplevelsen. For at få mest muligt ud af audio-video-udstyr skaber tilslutning af tv'et til surround sound en flerkanals lydfornemmelse af at være midt i handlingen. Da flere tv-programmer præsenteres i surroundlyd, er det ikke længere nødvendigt at pope ind på en DVD eller Blu-ray for at nyde lyd med flere kanaler. Tilslutning af et tv til et surroundsound-system tager kun et par minutter med farvekodede kabler for nem opsætning.

Trin 1

Indstil højttalerne i rummet til surround sound. Venstre og højre fronthøjttalere skal placeres på hver side af tv'et med centerhøjttaleren over eller under tv-skærmen. Baghøjttalere kan placeres bag og lidt over det primære lytteområde. Subwooferen er en stor højttalerkasse, der producerer rundstrålende bas og kan placeres hvor som helst i rummet, hvor den ikke kommer i vejen.

Trin 2

Klip en længde på højttalerkablet længe nok til at forbinde fra hver højttaler til surroundmodtageren, og fjern derefter 1/2 tommer isolering fra hver ende.

Trin 3

Løft fjederklemmeklemmerne på bagsiden af ​​hver højttaler for at afsløre huller til tilslutning af den røde ledning til den positive terminal og den anden ledning til den negative terminal. Fastgør ledningerne i den anden ende til terminalerne mærket for hver højttaler på bagsiden af ​​modtageren. Tilslut f.eks. Den forreste venstre højttaler til terminalerne mærket til den forreste venstre lydkanal på modtageren. Tilslut subwooferen til Sub OUT-stikket på modtageren med et subwooferkabel. Enkeltstikket i hver ende af kablet indsættes lige i stikkene på bagsiden af ​​underdelen og modtageren.

Trin 4

Tilslut et videokabel fra TV'ets AV IN-stik til modtagerens video OUT-stik. Dette sender billedsignalet til tv'et.

Trin 5

Tilslut sammensatte AV-kabler fra kabel- eller satellitboksen til et sæt AV IN-stik på modtageren, der matcher de hvide, røde og gule stik på kablerne til farverne på jackstikkene.

Trin 6

Tilslut og tænd alt udstyr, og sæt derefter modtagervælgerknappen til det sæt stik, der forbinder det med kabel- eller satellitboksen. Tryk gentagne gange på "Input" -knappen på tv'et, indtil signalet fra kabel- eller satellitboksen vises på skærmen.

Tryk på "SURR" -knappen på modtagerens fjernbetjening for at aktivere surround-soundprocessoren, som sender de forskellige lydkanaler til de højttalere, der er tilsluttet modtageren.