Sådan oprettes en USB, der kan startes til installation af Windows XP

USB-drev genkendes af de fleste BIOS-systemer som bootbare drev. Da USB-drev er mere holdbare og bærbare end cd'er eller dvd'er, og også fordi netbooks mangler nogen form for cd- eller dvd-drev, er de blevet populære metoder til at starte og installere operativsystemer. Det er dog ikke så simpelt som at kopiere DVD-filerne til drevet. Tilstrækkelig formatering og filforberedelse skal finde sted, før drevet kan genkendes som en bootbar enhed.

Formater USB-drevet

Trin 1

Download og installer HP USB-disklagerformatværktøjet, som bruges til at formatere USB-drevet.

Trin 2

Kør HP USB-disklagerformatværktøjet, som du får adgang til ved at klikke på "Start", derefter "Alle programmer" og "HP Company."

Vælg USB-drevet fra listen over drev. Vælg FAT32 som filsystem. Klik på "Start" for at starte formatet.

Kopier nødvendige boot-filer

Trin 1

Højreklik på menuen "Start". Vælg "Udforsk" i menuen.

Trin 2

Klik på menuen "Værktøjer". Vælg "Mappeindstillinger." Klik på fanen "Vis", og vælg alternativknappen "Vis skjulte filer og mapper".

Trin 3

Kopier følgende filer fra roddrevet (typisk C :) til USB-drevet:

-boot.ini

-ntldr

-detektere

Trin 4

Indsæt installations-dvd'en til Windows XP i computerens drev. Åbn Windows XP DVD i Windows Stifinder. Højreklik i vinduet, og vælg indstillingen "Vælg alt". Hold Control-C nede samtidig for at kopiere alle de valgte filer.

Naviger til USB-drevet i Windows Stifinder. Hold Control-V nede for at indsætte DVD-installationsfilerne på USB-drevet. Dette drev kan nu installere Windows XP.