Sådan laver du en film med billeder

Elementer, du har brug for

  • Windows Movie Maker

  • Digitalt kamera

  • Kameraets USB-kabel

Med redigeringssoftware, der er let tilgængelig, er det muligt at lave film fra dine fotos. Selvom du har en masse pc-software at vælge imellem, dispenserer Windows 'populære Movie Maker-program med det tekniske jargon og klipper til kernen i hjemmefilmfremstilling. Movie Maker-processen - intuitiv og velegnet til både begyndere og erfarne brugere - giver dig mulighed for at bruge din kreativitet.

Sådan laver du en film med billeder

Tilslut digitalkameraet til pc'en ved hjælp af USB-kablet. Når du bliver spurgt, hvilken handling du vil foretage dig, skal du klikke på "Importer billeder."

Sådan laver du en film med billeder

Åbn Windows Movie Maker-softwaren på din pc. Hvis programmet ikke kom som standard på din computer, skal du besøge Windows-webstedet for en gratis download. Klik på "Tilføj billeder / fotos" på værktøjslinjen Movie Maker. Find de billeder, du vil føje til din film, og klik på "Åbn".

Windows filmproducent, Film fra fotos, Lav film

Find dine billeder på højre side af skærmen. Klik og træk billederne, så de passer til den rækkefølge, du foretrækker. Klik på Rediger på værktøjslinjen for at justere den tid, der bruges på hvert foto. Vælg hvor som helst mellem et og 30 sekunder ud for feltet mærket "Varighed".

Sådan laver du en film med billeder

Klik på fanen Visuelle effekter på værktøjslinjen, hvis du vil ændre fotos 'effekter. Her kan du justere farve og andre effekter på hvert fotografi.

Klik på fanen Animationer på værktøjslinjen for at tilføje overgange mellem fotos samt Pan- og Zoom-effekter. Rul gennem feltet mærket Overgange, og vælg mellem fire muligheder, herunder krydsfade eller pixelatopløsning.

Sådan laver du en film med billeder

Føj musik til din film ved at klikke på fanen Tilføj musik under menuen Hjem. Der vises en boks, der giver dig mulighed for at importere din egen downloadede musik til din film. Når din musik er tilføjet, kan du foretage justeringer ved at klikke på fanen Musikværktøjer øverst til højre på skærmen.

Windows filmproducent, Film fra fotos, Lav film

Klik på knappen Afspil placeret under den venstre del af skærmen for at se dit færdige produkt. Hvis du er utilfreds med dit resultat, kan du fortsætte redigeringen.

Tips

Hvis du vil dele din film med andre, skal du finde feltet mærket "Deling" under startmenuen. Der kan du brænde din film til en DVD eller endda dele den på YouTube.

Window Movie Maker kommer normalt som standard på de fleste pc'er, men hvis du ikke har programmet endnu, kan du downloade det på Microsoft.com (se Ressourcer nedenfor). Du kan også opgradere din eksisterende software på hjemmesiden.

Advarsler

Disse trin vedrører Windows Live Movie Maker til Windows 7. Tidligere versioner af Movie Maker har ens funktion og tilgængelighed.

Apple tilbyder ikke Movie Maker til Mac, men deres programmer - såsom iMovie - er også enkle og lette at forstå.