Sådan oprettes en rangliste i Microsoft PowerPoint

Uanset om du vil vise den sammenlignende bitterhed af forskellige øl, prisen på etisk hentede diamanter eller superheltenes kræfter, kan en rangliste hjælpe. Fordi PowerPoint bruger Excel-komponenten i Microsoft Office til at formatere dataene til diagrammer og grafer, vil sorteringsfunktionen i Excel gøre det muligt at rangordne elementerne i dit diagram. Du kan oprette og redigere regnearkdataene alle inde fra PowerPoint, og oplysningerne gemmes med PowerPoint-præsentationen, så din placering for NASCAR-drivere kan sendes via e-mail over hele verden.

Trin 1

Åbn din PowerPoint-præsentation, og klik på det dias, hvor du vil indsætte rangordningstabellen. Klik på fanen "Indsæt", og klik derefter på "Diagram". Vælg "Clustered Bar Chart" fra "Bar Chart" sektionen, og klik derefter på "OK".

Trin 2

Indtast dataene til dit diagram i det Excel-regneark, der dukker op. Standarddiagrammet har tre serier af data, men du kan ændre oplysningerne, så de passer til dit eget rankingkort. Indtast flere datarækker for at vise flere poster; indtast flere kolonner med data for at vise flere værdier, som tingene rangeres efter. Træk den blå kant for at medtage de data, du ønsker, i dit rangordningsskema.

Klik på den øverste celle med data i den kolonne, du vil bruge som dine placeringskriterier. Klik på knappen "Sorter og filtrer" i afsnittet "Redigering" i højre side af fanen "Hjem". Vælg "Mindste til største". Fortegnelserne omordnes nu efter den sortering i Excel-regnearket og i PowerPoint-grafen.