Sådan renses dit Windows-registreringsdatabase manuelt

Registret er hvor nogle af de vigtigste filer på en computer er gemt. Registret indeholder data fra software, computerkonfigurationer og vigtige filer, der gør det muligt for et operativsystem at arbejde effektivt. Overtid kan registreringsdatabasen dog blive overbelastet med overdrevne applikationer og filer. Et overskud af applikationer og filer mindsker ofte computerens ydeevne. En effektiv måde at løse dette problem er ved at rense registreringsdatabasen. Selvom registreringsdatabaseoprydningsprogrammer ofte bruges til at rense registreringsdatabasen, er det muligt at rense registreringsdatabasen manuelt.

Trin 1

Registrer problemer i registreringsdatabasen på din computer. Det er vigtigt at registrere fejl i registreringsdatabasen, fordi det hjælper dig med at identificere hovedkilden til problemet. Se efter de almindelige tegn på registreringsdatabase fejl --- som er: fald i computerens ydeevne, hyppige computerkrascher og hyppige .exe og .DLL fejl. Du kan også bruge en registreringsdatabasescanner til at lede efter fejl i registreringsdatabasen.

Trin 2

Åbn Registreringseditor. Registreringseditor giver dig mulighed for at ændre og fjerne registreringsdatabaseindstillinger. For at åbne Registreringseditor på Windows XP skal du gå til Start-menuen og klikke på "kør" --- som er placeret i højre side af Start-menuen. For at åbne Registreringseditor på Windows Vista eller Seven skal du åbne Start-menuen og skrive "regedit" i søgefeltet.

Rediger og rediger registreringsdatabaseindstillinger. Efter åbning af registreringseditoren skal du gå til "HKEY_CURRENT_USER" og vælge "Software". Du vil derefter se en liste over registreringsdatabaseindstillingerne for al software på din computer. Fjern registreringsdatabaseindstillinger for programmer, der allerede er afinstalleret fra din computer. Gamle spor og indstillinger for et program efterlades normalt efter at det er blevet fjernet. For at slette en registreringsdatabase fil skal du blot højreklikke på den og klikke på "slet".