Sådan blandes sange sammen ved hjælp af Garage Band

GarageBand er Apples software til optagelse og redigering af kommerciel kvalitet, der leveres som standard med Mac OS X Leopard og Snow Leopard og som en del af virksomhedens iLife-softwareserie. Ud over at komponere original musik fra bunden kan du bruge dette program til at redigere allerede eksisterende musik. For eksempel kan du tage to eller flere sangfiler og oprette musik "mash-ups", remixer, der kombinerer elementer fra flere sange.

Åbn GarageBand (Macintosh HD> Programmer> GarageBand), og opret et nyt projekt. Hvis du i øjeblikket ikke har et aktivt projekt i GarageBand, skal der vises et navigationsvindue med en “New Music Project” -knap. Ellers skal du klikke på "File" på menulinjen og vælge "New" i rullemenuen. Når vinduet "Nyt projekt" vises, skal du indtaste et navn til din mash-up og klikke på "Opret".

Opret et tomt lydspor for hver sangfil, som du vil medtage i din mash-up. For eksempel, hvis du vil mash-up to sange, skal du oprette to lydspor. Klik på "Spor" i menulinjen øverst på skærmen, og vælg "Nyt spor" i rullemenuen. Når pop op-menuen vises, skal du vælge "Real Instrument" fra listen og klikke på "Create". Dine spor vises som lange vandrette rum stablet oven på hinanden i hovedarbejdsvinduet.

Træk dine lydfiler til din skærm med musen, og placer en fil på hvert tomme spor. For øjeblikket betyder det ikke noget, hvor de vises på tidslinjen (som ser ud som en lineal øverst i dit GarageBand-vindue), da du placerer dem på deres rette steder senere.

Fjern de dele af hver sang, som du ikke ønsker. Mash-ups indeholder typisk vigtige dele af forskellige sange, som refræng. For at fjerne uønskede sektioner skal du finde de dele, du gerne vil gemme, og isolere dem fra resten af ​​filen. Hvis du f.eks. Vil gemme koret fra en bestemt sang og kassere alt andet, skal du klikke på tidslinjen i begyndelsen af ​​koret for at indstille din markør på det sted. Klik derefter på "Rediger" på menulinjen, og vælg "Opdel" i rullemenuen for at opdele filen i to regioner. Klik på tidslinjen i slutningen af ​​koret, og gør det samme. Klik derefter på regionerne, der vises før og efter koret, og klik på "Slet" for at fjerne dem. Gør dette for hver sang.

Træk hver resterende region til det sted, hvor den skal vises langs tidslinjen, mens du holder hver region på sit respektive spor. Overlapp hver region lidt for at indstille dine overgange mellem sange. For eksempel kan du placere koret for "sang A" ved "00:00" på tidslinjen, der slutter ved "00:40", og derefter placere begyndelsen på "sang B" cirka "00:38," så den begynder lige som den forrige sang slutter med en lille overlapning.

Gentag (eller "løkke") dine regioner ved at holde musen over den højre kant af regionen, indtil en cirkulær pil vises, og træk derefter regionen til højre med musen. For at duplikere en region skal du klikke på den en gang for at fremhæve den, klikke på "Rediger" i menulinjen og vælge "Kopiér" i menulinjen. Klik derefter på "Indsæt" (også under menuen "Rediger") for at oprette en duplikat, og træk den hvor som helst du vil have den til at blive vist. Dette fungerer godt, hvis du vil skifte mellem sange gentagne gange.

Udjæv segmenterne mellem hver region. Hvis du pludselig hopper fra en sang til en anden, lyder mash-up ikke meget tiltalende. For at udjævne overgange skal du falme ud af den første sang, mens du falmer ind i den anden. I venstre søjle på hvert spor skal du klikke på pil ned for at få adgang til dit lydstyrkenet, som har en linje (der repræsenterer din lydstyrke) langs midten af ​​tidslinjen. Træk linjen fra midten af ​​gitteret til bunden for at falme ud (sang A), og træk linjen fra bunden af ​​gitteret til midten for at falme ind (sang B). Træk altid linjen i en diagonal vinkel, så din lysning falder gradvist og naturlig.

Gem dit projekt. Klik på "File" på menulinjen, og vælg "Save". For at eksportere dit projekt som en lydfil, f.eks. En MP3, skal du klikke på "Del" i menulinjen og vælge "Send sang til iTunes." Din nye lyd indlæses i dit iTunes-bibliotek.