Sådan sættes 35MM farveslides på en computer

Elementer, du har brug for

  • 35 mm dias

  • Antistatisk klud

  • Hjemmecomputer

  • Flatbed eller dedikeret film / diasscanner

For at indlæse dine 35 mm dias i din computer skal du bruge en enhed kendt som en scanner. En scanner - enten flatbed eller dedikeret film / dias - konverterer analoge medier, i dette tilfælde et dias, til en digital fil. Flatbed-scannere er billigere end dedikerede film- / diascannere. Selvom de giver gode scanninger til de fleste amatørfotografer, men hvis du scanner dine dias for potentielt at markedsføre og sælge dem, kan du måske investere i en dedikeret film / diasscanner for at opnå de bedste resultater.

Tænd din computer og scanner, og hvis du ikke allerede har gjort det, skal du installere scanners software på din computer. Når softwaren er installeret, skal du åbne programmet ved at dobbeltklikke på ikonet. Nu er det også et godt tidspunkt at oprette og navngive de mapper, du vil scanne dine dias til.

Forbered og arranger dine dias til scanning. Brug en antistatisk klud til at rense dine dias og fjerne alt støv, der kan have samlet sig på dem. Du bør også arrangere dine dias i kategorier, der er let tilgængelige, når de er indlæst på din computer. Overvej at organisere dit arkiv efter den dato, hvor de blev skudt, emne eller den type begivenhed, du fotograferede.

Indlæs dine dias. Afhængigt af den scannertype, du bruger, har du muligvis en glidebærer, der kan rumme mellem fire til seks dias, eller nogle scannere har en masselæsser, hvor du kan placere et større antal 25 eller flere dias i en holder, og de er føres ind i scanneren. Du kan også placere et individuelt dias på flatbed-scannerpladen. Når objektglassene er indlæst, skal du starte scanningen enten ved at trykke på "Start" -knappen på scanneren eller ved at klikke på "Start" gennem scannerens software.

Gem de scannede billeder som TIFF-filer. TIFF-filer er typisk større og indeholder flere oplysninger, fordi de ikke går gennem komprimeringskomponenten, når de gemmer JPEG'er. Brug TIFF-filen som din original til at foretage ændringer eller redigeringer af, og gem derefter som JPEG til udskrivning eller e-mail.

Tips

En anden måde at placere dine dias på din computer er at bruge et digitalt kamera til at tage et billede af dine dias. Du bruger en "slide duplicator" vedhæftet fil til dit kamera, fotograferer diaset, og uploader den nye digitale fil til din computer.