Sådan reduceres blænding på computerskærmen

Arbejde på en computer hele dagen kan medføre øjenbelastning og hovedpine. Computerblænding er en almindelig faktor til at forårsage sådanne problemer. Hyppig tørring af øjnene og træthed kan også gøre det svært at arbejde på en computer. Skærmblænding kan reduceres gratis eller ved brug af computerskærmprodukter. Reduceret skærmblænding kan give brugerne mulighed for at læse dokumenter lettere og fuldføre computeropgaver med visuel lethed.

Trin 1

Juster lysstyrken og kontrasten på computerskærmen. Find skærmknapperne på siden eller bunden af ​​skærmen. Tryk på knapperne for at dæmpe eller gøre skærmen lysere for bedre visning. Justering af skærmens lysstyrke hjælper med at reducere blænding.

Trin 2

Dæmp lysene derhjemme eller på kontoret. Lyse lysstofrør og wolframlys kan forårsage skarp blænding. Dæmp lys ved at fjerne et eller to lysstofrør fra kontorlofter. Sluk for skrivebordslamper eller placer dem længere væk fra skærme for at reducere skærmblænding.

Trin 3

Flyt computerskærmen. Anbring skærmen i et område på arbejdsstationen, der modtager meget lidt overhead eller udvendigt lys. Drejning af skærmen væk fra direkte lys kan også reducere blænding på skærmen.

Trin 4

Anbring en skærmhætte over skærmen. Monitorhætter beskytter lys fra toppen og siderne af skærmen. Bortset fra at være billige, er skærmhætter nemme at installere. De fleste bruger velcrolister, der er placeret på både skærmen og hætten, så de kan fastgøres sammen.

Trin 5

Dæk computerskærme med et antirefleksfilter. Glasovertrukne, antirefleksfiltre kan reducere op til 95 procent af blænding forårsaget af direkte eller overliggende lys. Polariserende blændingsfiltre kan yderligere reducere blænding ved at fange eller sprede lys, så teksten kan se tydelig og let at læse ud.

Brug antirefleksbriller. Polariserede og farvede belægninger placeres på linser for at reducere eller eliminere blænding, der ses på skærme. Farvebelagte linser hjælper også med at reducere den blå eller gule nuance, der udsendes af lysstofrør og wolframlys.