Sådan fjernes e-mail-virus

En e-mail-virus kan slette filer, forårsage computerkrak og ødelægge information. Det er vigtigt at fjerne e-mail-vira så hurtigt som du ved, at du har dem, fordi jo længere de får lov til at regere på din computer, jo mere skade kan de forårsage. Antivirusfirmaer som McAfee rapporterer, at kun i Nordamerika kan 1 million maskiner blive inficeret på 30 dage. Nogle af disse e-mail-vira er designet til at geninstallere sig selv, hvis du sletter dem manuelt. Specielt udviklet antivirussoftware og andre adware- og malware-programmer hjælper med at slippe din computer for alle e-mail-vira.

Luk dit e-mail-program, så snart du har mistanke om en virus. Hvis du er begyndt at downloade noget, skal du lukke downloadboksen.

Genstart computeren.

Åbn dit virusbeskyttelsesprogram eller antivirus, så snart computeren genstarter. Åbn ikke noget andet program. Luk alle programmer, der automatisk starter.

Kør en fuld scanning af din computer og fjern eventuelle trusler.

Kør en scanning af din computer ved hjælp af din Ad-ware-software og din Malware-software. Fjern eventuelle trusler, scanningerne finder. Hvis du fanger en e-mail-virus hurtigt nok, bør det ikke forårsage så meget skade.

Tips

Hvis du ikke har antivirussoftware, ad-ware-software eller malware-software, skal du downloade noget, så snart du har mistanke om en trussel. Du skal have alle tre typer software og indstille dem til at køre med jævne mellemrum for at kontrollere din computer.