Sådan fjernes de sorte bjælker på en widescreen

At se en film med postkasser kan variere i skærmbredde afhængigt af den type tv, du har. Analogt tv gør de sorte bjælker, du ser øverst og nederst på skærmen, mere synlige. På et 16: 9 hi-def-tv er problemet ikke helt så slemt, men afhængigt af filmens billedformat har du stadig sorte bjælker. Se på disse nemme trin for at gøre det mere acceptabelt, hvis det irriterer dig.

Fjernelse af sorte søjler

Trin 1

Tjek din high-definition tv-fjernbetjening, mens du afspiller filmen, for at se om der er en billedformatskontrol tilgængelig. Indstil den til "Fuld skærm" -tilstand eller lignende. Dette vil forstørre filmens skærm, så den fylder hele tv-skærmen. Husk dog, at den del af widescreen-filmen bliver afskåret på siderne, der ligner når widescreen-film engang blev sendt på kommercielt tv. Jo bredere det originale billedformat, desto mere afskæres til venstre og højre for filmens skærmbredde.

Trin 2

Gå gennem videoindstillingerne på den dvd, du ser. Se om det giver dig mulighed for at se filmen i fuld skærm. Årsagen til, at du skal gennemgå fjernbetjeningen eller filmmenuen, er, at det ikke er praktisk at indstille din DVD-afspiller til at afspille en film i et boksformet 4: 3-format. Din afspiller vil stadig afspille en widescreen-film i widescreen.

Læs de tilgængelige funktioner på din DVD, og ​​se om den tilbyder både en fuldskærmsversion på den ene side af DVD'en eller den originale widescreen på den anden. Hver film, der udgives på DVD, tilbyder enten en stand-alone fuldskærmsversion eller en fuldskærmsindstilling på bagsiden af ​​en widescreen-DVD. Ikke desto mindre vil en fuldskærmsversion stadig afskære venstre og højre side af skærmen og fjerne vitale dele af den film, du skal se.