Sådan fjernes vokal i GoldWave

GoldWave er en shareware-lydapplikation, der giver dig mulighed for at optage og redigere lyd. Med GoldWave kan du fjerne eller delvis fjerne vokalen fra en lydfil. Dette er nyttigt, hvis du ønsker en kun instrumental version af en sang, der f.eks. Skal bruges som karaoke-backing-track. GoldWave gør dette ved at tillade dig at slå visse frekvenser fra i lyden. Ved at zonere ind på stemmefrekvenserne og dæmpe dem, kan du effektivt fjerne dem fra lyden. Graden af ​​succes, du kan opnå, afhænger af lydkvaliteten og frekvensområdet for vokalen deri.

Klik på "File", og vælg "Import". Vælg lydfilen fra den browser, du ønsker at fjerne vokalen fra, i browseren. Dette åbner lyden som en bølgeformgrafik med toppe, der repræsenterer forskellige lydstyrkeniveauer. Jo højere toppen jo højere er lydstyrken.

Fremhæv den del af sangen, du vil fjerne vokalen fra. Klik på kurveformgrafikken, og træk markøren med. Slip det, når du når slutningen af ​​det ønskede valg. Vælg ikke noget for at fjerne vokal fra hele sangen. Dette konfigurerer GoldWave til at fjerne vokal fra hele lydfilen.

Klik på "Effekt", "Stereo", og vælg "Reducer vokal". Dette åbner et nyt vindue, der indeholder en forudindstillet menu. Disse forudindstillinger er konfigureret til at fjerne vokal med forskellige frekvenser. Du kan indstille dine egne frekvensparametre, men først gennemgå forudindstillingerne. Vælg f.eks. "Reducer vokal med mere stereo." Dette betyder, at vokal blandet i stereo fjernes. Da de fleste optagelser har stereovokal, bør dette fungere med de fleste optagelser.

Klik på "Vis eksempel". Dette giver dig mulighed for at høre, hvad GoldWave “Reducer vokal” -værktøjet gør i realtid. Dette er nyttigt, fordi du ikke behøver at behandle lyden fuldt ud for derefter at finde ud af, at effekten ikke har fungeret som forventet.

Vælg frekvensgrænsen manuelt. Hvis den automatiserede proces ikke har fjernet alle vokaler fuldt ud, skal du bruge de vandrette skyderhjul, der er markeret "Fra (Hz)" og "Til (Hz)" for at vælge frekvensparametrene. Enhver lyd mellem den valgte frekvens er slået fra. Hvis du ikke ved, hvilke frekvenser der er relateret til den menneskelige stemme, skal du trykke på "Preview" og eksperimentere ved at skubbe drejeknapperne rundt. Når vokalen begynder at forsvinde fra afspilningen, skal du stoppe tweakingen.

Klik på "OK", når du har fjernet vokalen. Der vises en statuslinje, der fortæller dig, at lyden behandles uden vokal. Når det er forsvundet, er lyden klar til at blive eksporteret som en karaoke-sang eller backing-track.