Sådan repareres en original Xbox

Elementer, du har brug for

  • DVD-rengøringsdisk

  • Skruetrækker

  • Fugtig klud

  • Trykluftbeholder

Videospilsystemer forbedres løbende med nye modeller, der kommer hurtigere ud, end mange fans kan følge med. En af de mest populære spilkonsoller er Xbox, lavet af Microsoft. Selvom flere nye modeller er blevet introduceret siden den første Xbox blev oprettet, bruges den originale model stadig meget, med nye spil stadig lavet til det, og mange gamle favoritter, der kun er kompatible med den model, der stadig er elsket af mange. Hvis din konsol er stoppet med at fungere, er der måder at få den i gang igen uden at betale høje reparationsgebyrer, og mange af dem er enklere, end du tror.

Rengør DVD-drevet. Det mest almindelige problem med videospilsystemer af alle typer er, at støv og snavs har tendens til at opbygges over tid, når du indsætter og fjerner dine spil. Brug en almindelig DVD-drevrenser til at rengøre systemets laser. Dette løser de fleste enkle problemer.

Kontroller, om controllerne er problemet. Frakobl dem fra Xbox og brug en skruetrækker til at åbne kabinettet. Rengør knapperne og betjeningselementerne samt kabinettet omkring dem ved hjælp af en fugtig klud. Ofte kommer snavs og snavs fra vores hænder ind i controlleren og forhindrer den i at fungere korrekt.

Tag enheden ud, vend den på hovedet, og brug en skruetrækker til at fjerne dækpladen fra bunden.

Fjern harddisken forsigtigt fra enheden. Brug en dåse med trykluft (bruges typisk til rengøring af elektronik) til at sprøjte væk støv eller snavs, der er ophobet på harddisken.

Gentag trin 4 på selve diskdrevet, og fjern det fra konsollen, så det kan rengøres inde og ude.

Saml enheden igen, sæt den i og se om den fungerer korrekt. Hvis ikke, er du sandsynligvis nødt til at udskifte bundkortet i din konsol. En erstatning kan bestilles fra linket vist i ressourceafsnittet i denne artikel og vil komme med instruktioner, der hjælper dig med at installere den korrekt.

Advarsler

Åbning af din spilkonsol annullerer garantien, så sørg for at du har det godt med at lave disse rettelser alene, før du åbner systemet.