Sådan rapporteres Fedex-e-mail-svindel

Der er mange individer, der lurer rundt på Internettet i jagten på dårligt opnåede gevinster. En af måderne at modtage disse gevinster er via falske e-mails, også kendt som svindel. Der er en hel del e-mail-svindel, der muligvis lander i din e-mail-indbakke med FedEx-navnet knyttet til det. Hensigten med den enkelte, der sender e-mailen, er at få adgang til dine fortrolige oplysninger. I et forsøg på at beskytte forbrugerne har FedEx en protokol, der giver dig mulighed for at rapportere e-mail-svindlere, der ulovligt bruger FedEx-navnet.

Trin 1

Log ind på den e-mail-konto, som den falske FedEx-e-mail-meddelelse blev sendt til.

Trin 2

Åbn e-mail-mappen, hvor den falske e-mail er placeret. For eksempel din "Indbakke" eller "Spam" -mappe.

Trin 3

Dobbeltklik på den falske e-mail-besked for at åbne den. Åbn ikke nogen vedhæftede filer, der muligvis er sendt med e-mailen. Åbning af vedhæftet fil kan medføre, at din computer risikerer at blive inficeret med en virus.

Trin 4

Klik på knappen "Videresend". Skriv "[email protected]" i feltet "Til".

Trin 5

Klik på "Send" for at videresende e-mailen til FedEx's misbrugsteam.

Kontakt din bank- eller kreditkortselskabs afdeling "Bedrageri", hvis dine finansielle konti påvirkes som et resultat af e-mail-fidus. I de fleste tilfælde vil svigafdelingen i din bank eller kreditor åbne et krav og indlede en undersøgelse af tvisten.