Sådan nulstilles adgangskoden på en LinkSys-router

Nulstil adgangskoden på din LinkSys-router, hvis du har mistanke om, at den kan være blevet overtrådt af en uautoriseret bruger. En kompromitteret adgangskode kan udsætte dit netværk for en række sikkerhedsrisici, herunder muligheden for, at malware installeres af en hacker uden din viden. Nulstilling af adgangskoden på en LinkSys-router og sikring af dit netværk kræver kun et par minutter, og det er en klog investering af din tid.

Trin 1

Tryk og hold nulstillingsknappen på LinkSys-routeren nede i 30 sekunder. Nulstillingsknapens placering varierer afhængigt af din model, men den er normalt placeret i et lille hul i siden eller bagsiden af ​​enheden. Indsæt en udrettet papirclips i hullet, indtil du føler modstand. Der opstår en hård nulstilling, og routeren gendannes til fabriksindstillingerne.

Trin 2

Log ind og omkonfigurer routeren efter den hårde nulstilling. Tilslut en pc til en Ethernet-port på routeren. Åbn en webbrowser, og naviger til http://192.168.1.1/. En popup-boks åbnes, hvor du bliver bedt om at logge ind. På ældre LinkSys-routere skal du lade brugernavnet være tomt og skrive "admin" for adgangskoden. På nyere routere er standardbrugernavnet og adgangskoden begge indstillet til "admin".

Trin 3

Gå til fanen Management, når du er logget ind, og indstil en ny administratoradgangskode. For maksimal sikkerhed skal du vælge en adgangskode, der består af tilfældige bogstaver og tal. Denne type adgangskode er sikker, fordi det er umuligt at gætte.

Aktivér WEP- eller WAP-sikkerhed, så nysgerrige naboer ikke kan bruge dit trådløse netværk.