Sådan genoplives en død pixel

Døde pixels er små firkanter på skærmen på et LCD-tv eller computerskærm, der altid er sorte, uanset det viste billede. Disse pixels forbliver sorte, da der ikke er noget lys, der når dem. Der er en række foranstaltninger, du kan tage for at forsøge at reparere døde pixels.

Trin 1

Identificer, om den pixel, du forsøger at rette, bestemt er "død". Pixels, der ser ud som en konstant hvid, kaldes varme pixels, hvorimod de, der er fastgjort til en hvilken som helst anden farve (undtagen sort), omtales som faste pixels.

Trin 2

Download pixel reparationssoftware fra Internettet. Dette er ofte den nemmeste måde at reparere en død pixel på. Softwareprogrammer kører gennem farvecyklusser på din LCD-skærm og tv i et forsøg på at slå den døde pixel tilbage til livet.

Trin 3

Anvend pres med et viskelæder på det område, der er ramt af en død pixel, hvis softwaretilgangen mislykkes. Sørg for, at skærmen er slukket, og at viskelæderet er pakket ind i en blød klud, inden du placerer den på skærmen. Brug tryk i ca. 20 sekunder, og gendan strømmen til din skærm.

Trin 4

Prøv at trykke på den døde pixel, hvis fremgangsmåderne i trin 2 og 3 ikke løser problemet. Indstil din skrivebordsbaggrund til sort, og tryk forsigtigt på det beskadigede segment på skærmen med bunden af ​​en tusch eller lignende form. Forøg gradvist trykket, men sørg for at du ikke rammer for hårdt, ellers knækker du skærmen. Tryk gentagne gange omkring 20 gange, og det kan knuse pixlen tilbage til livet.

Vær opmærksom på, at døde pixels ofte er uhelbredelige problemer. Varme og fastgjorte pixels har normalt en højere succesrate, da der er noget lys, der når dette skærmområde, omend på en forkert måde. Døde pixels er typisk sværere at kurere, så du bliver muligvis nødt til at lære at leve med dem eller købe en ny skærm.