Sådan adskilles en iMac

Elementer, du har brug for

  • Phillips skruetrækker sæt (inklusive mini Phillips)

  • Torx skruetrækkersæt (inklusive mini torx)

  • Håndklæde eller blød klud

  • Lille sugekop

Apples iMac-serie af computere er et vidunder i både design og funktionalitet. Bestående hovedsageligt af en fladskærm, er computerens tarme faktisk anbragt i området bag skærmen. I de fleste tilfælde er der ingen grund til at åbne en iMac, men det kan være nødvendigt, hvis du planlægger at installere en harddisk med større kapacitet, udskifte et defekt Super Drive eller blæse støv, der er ophobet indeni. Heldigvis for slutbrugere har Apple gjort det rimeligt enkelt at åbne iMac, selvom det bestemt ikke sanktionerer processen.

Den hvide plastik iMac G5

Luk iMac, og tag alle kabler ud. Spred et håndklæde eller en blød klud på et bord, og læg iMac på det med skærmsiden nedad.

Løsn de tre store skruer på undersiden af ​​skærmen. Bemærk, at disse skruer ikke kommer helt ud, så tving dem ikke ud.

Lirk de to halvdele af iMac fra hinanden. Nu kan du nemt fjerne og udskifte komponenter. Bemærk, at nogle af komponenterne kræver en mini stjerneskruetrækker for at fjerne, mens andre har brug for en mini torx skruetrækker.

Saml din iMac igen i omvendt rækkefølge. Sæt bagsiden på forsiden af ​​computeren, og bekræft, at de to halvdele passer perfekt. Du skal forbinde de to halvdele øverst på skærmen og bruge det som et hængsel til at lukke de to halvdele. Øjnebog på alle sider for at bekræfte, at overfladerne er i flugt og sidder korrekt, inden du spænder skruerne på undersiden af ​​skærmen.

Aluminium Intel iMac

Fjern det lille panel, der er placeret i den midterste del af skærmens underside. Fastgør sugekoppen til glasskærmens dæksel og bøj den forsigtigt af. Der er ikke noget at skrue af her, da glasdækslet faktisk er sikret med et antal små magneter. Kontroller, at sugekoppen er fri for snavs, inden du fastgør den til glasset.

Bøj forsigtigt de to halvdele af computeren fra hinanden. Bemærk, at der er et indbygget kamera øverst på skærmen, lige i midten. Arbejd forsigtigt de to halvdele fra hinanden, og frakobl forsigtigt ledningen, der forbinder kameraet.

Fjern torx-skruerne, der fastgør skærmen til rammen. Løft forsigtigt skærmen af ​​resten af ​​computeren for let at få adgang til komponenterne. Ligesom den hvide iMac bruges både mini Phillips-skruer og mini torx-skruer til at fastgøre dens komponenter.

Udskift forsigtigt skærmen, og juster skruehullerne på skærmen med dem på rammen. Sæt torx-skruerne i igen, og fastgør derefter de to halvdele. Start i bunden, og fastgør kamerakablet øverst, inden du placerer de to halvdele korrekt. Sæt derefter glasdækslet på igen, og fastgør det aftagelige panel på undersiden igen. Kontroller alle sider for at sikre, at alle overflader flugter, og at alt sidder korrekt.

Tips

Statisk kan beskadige computerkomponenter, så prøv at arbejde i et statisk frit område.

Advarsler

Nogle af de indre funktioner i iMac er knivskarpe, så undgå at røre ved noget.