Sådan bruges en Nikon N80

Nikon N80 er et filmbaseret spejlreflekskamera, der leveres med en aftagelig linse. Det fungerer som mange andre spejlreflekskameraer, så hvis du er fortrolig med dette mærke af kameraer, har du ingen problemer med at tilpasse dig Nikon N80. Selvom dette er det første kamera, du nogensinde har hentet, behøver du kun at kende et par grundlæggende funktioner i Nikon N80, før du tager dine egne billeder.

Trin 1

Åbn det bageste filmkammer ved at skubbe frigørelsesknappen op (placeret på venstre side af kameraet, når du holder kameraet som om du skal tage et billede).

Trin 2

Indsæt filmrullen i det venstre, cirkulære kammer. Træk filmen ud til den anden ende af kammeret, og luk kammerlåget. Dette ruller den ueksponerede film ind i kameraet. Kameraet er nu klar til brug.

Trin 3

Sæt kontakten på kameraet til "Autofokus" (dette er placeret lige ved siden af ​​linsen). Dette giver kameraet mulighed for automatisk at fokusere på objekter, før du trykker på "Capture" -knappen. Hvis du foretrækker at justere dit eget fokus, skal du indstille kameraet til "Manuel".

Trin 4

Drej zoomringen midt på linsen. Dette øger eller formindsker indholdet i søgeren.

Trin 5

Juster funktionsvælgeren øverst på kameraet. Disse indstillinger bruges til at ændre kameraets lukkerhastighed. Indstil den til "Sport" for at tage billeder af genstande i hurtig bevægelse, gå til "Stearinlys" for at tage billeder om natten eller ved ild, og vælg "Landskab" for at tage billeder udenfor i sollys og ikke-bevægelige genstande.

Tryk på "Capture" -knappen for at tage billedet. Filmen fortsætter automatisk til den næste tilgængelige filmcelle. Når filmrullen er brugt op, drejer filmen tilbage i den indsatte filmbeholder og er klar til udvikling.