Sådan bruges VST-plugins med Ableton

Udvid funktionerne på din Ableton Live digitale lydarbejdsstation ved at tilføje tredjeparts VST-plug-ins til programmet. VST-plug-ins findes i to varianter: instrumenter og effekter. VST-instrumenter genererer lyd ved hjælp af et MIDI-signal; VST-effekter ændrer karakteren af ​​et lydsignal. Tusinder af VST-plug-ins er tilgængelige til download; mange af dem er frit tilgængelige. For at bruge VST-plugins i Ableton skal du aktivere dem i programmets præferencer og derefter føje dem til et sæt.

Aktivering af VST-plugins

Start Ableton. Klik på menuen "Indstillinger" og derefter på "Indstillinger".

Klik på fanen "Filmappe". Klik på knappen ud for "Brug VST-plugin-tilpasset mappe" for at skifte den til "Til".

Klik på knappen "Gennemse" ud for "VST-plugin-tilpasset mappe." Naviger til den mappe, der indeholder dine VST-plug-ins; dette er næsten altid enten "C: \ Program Files \ VSTPlugins" eller "C: \ Program Files \ Steinberg \ VSTPlugins." Klik på "OK".

Klik på knappen "Rescan" ved siden af ​​"Rescan Plug-ins." Ableton scanner den angivne mappe for VST-plug-ins og aktiverer dem i browseren.

Brug af VST-plug-ins

Åbn det projekt, hvor du vil arbejde i Ableton. Klik på ikonet "Plug-in Device Browser", der ligner et elektrisk stik, i venstre side af Ableton-vinduet. Rul gennem listen over VST-plugins, indtil du finder den, du vil bruge.

Klik og træk VST-pluginnet til et spor i mixervinduet. Du kan tilføje et VST-effekt-plug-in til enten et lyd- eller et MIDI-spor; VST-instrumenter fungerer dog kun på MIDI-spor.

Klik på titellinjen øverst på sporet for at se VST-plug-in-interface. Hvis grænsefladen ikke vises, skal du trykke på "Shift" og "Tab" samtidigt for at afsløre sektionen til plug-in-enheden til sporet og derefter klikke på skruenøgleikonet på VST-plug-in'en for at åbne dets interface.

Klik og træk VST-plug-in-knapperne for at justere dens parametre. Hvis du har tilføjet et VST-instrument til Ableton-sættet, kan du nu afspille det ved hjælp af et MIDI-klip eller et tilknyttet MIDI-keyboard. Gentag processen for alle andre VST-plug-ins, du vil bruge.

Tips

Organiser din VST-plug-in-mappe ved at oprette kategoriserede undermapper i hoved-plug-in-mappen.

Advarsler

Brug af for mange VST-plug-ins på samme tid kan overbelaste din CPU.