Sådan får du vist FileVault fremskridt, når du krypterer en Mac-disk

Brug af Filevault på en Mac krypterer hele harddisken og hjælper med at beskytte personlige data mod tyveri eller uautoriseret snooping. Det er en stor sikkerhedsfunktion, som mange brugere aktiverer, når de først opretter deres Mac, men nogle brugere kan muliggøre det eller deaktivere det senere også. Der er bestemt ikke noget galt med det, men hvis du aktiverer FileVault på et senere tidspunkt, kan det tage længere tid at kryptere disken, da flere data skal krypteres.

Derfor kan det være nyttigt at kontrollere fremskridtet med FileVault-diskkryptering for at vide, hvor langt der er langs krypterings- eller dekrypteringsprocessen.


Vi skal vise dig, hvordan du nøjagtigt kan se FileVault-krypteringsfremskridt, så du kan se, hvor krypteringen er i konverteringsprocessen. Der er to måder at gøre dette på, en via kommandolinjen, som måske er mere præcis, og en lettere metode ved brug af præferencepanelet.

Sådan kontrolleres FileVault-krypteringsfremgang fra kommandolinjen

Forudsat at du for nylig har aktiveret FileVault, og det nu krypterer en disk, eller du har deaktiveret FileVault, og disken nu dekrypterer ...

  1. Åbn Terminal-appen, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer /
  2. Indtast følgende kommandostreng
  3. diskutil cs list

  4. Se efter "Konverteringsfremgang:" i kommandoudgangen for at se, hvad krypteringsfremskridt er

Du kan også præcisere output ved at bruge grep til konverteringsfremskridt som sådan:

diskutil cs list | grep "Conversion Progress"

I det screenshot-eksempel, der vises her, er FileVault Conversion Progress på "Optimering" -fasen med 39% fuldført, hvilket betyder, at FileVault-volumenet endnu ikke er helt sikkert. Du kan muligvis se en meddelelse, der siger "Kryptere" i stedet med en procentindikator, eller "Decrypt", hvis disken dekrypteres.

Kontrol af FileVault-krypteringsfremgang fra indstillinger

Du kan også kontrollere FileVault krypteringsfremskridt formularen System Preferences:

  1. Fra menuen  Apple åbner du Systemindstillinger og går til "Sikkerhed og privatliv"
  2. Fra fanen "FileVault" kig efter statuslinjen for at se krypteringsstatus *

* Bemærk, at System Preferences Panel rapporterer krypteringsstatus og krypteringsfremskridt, men uanset grunden synes System Preferences panelet ikke at rapportere så præcist som kommandolinjemetoden. Dette er hovedsagelig fra personlig observation, men jeg har set præferencepanelets rapport minutter tilbage i timevis, når kryptering af et drev til færdiggørelse afviklet tager 20 + timer at fuldføre.

Vær opmærksom på dette mål for at kontrollere den faktiske kryptering fremskridt, det er forskellig fra at bruge fdesetup kommandoer til at kontrollere, om FileVault er aktiveret eller ej. Selvfølgelig, hvis FileVault ikke er aktiveret og krypteret, er der ingen krypteringsfremskridt for at kontrollere.