IEEE standard ledningsfarver

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) udsteder anbefalede standarder for design af elektrisk og elektronik, herunder ledninger og strømkabler. IEEE specificerer ikke ledningsfarver; dette gøres af telekommunikationsindustriens sammenslutning (TIA). Imidlertid skal IEEE-standarder følges for elektronik og elektrisk design ved hjælp af ledninger, der følger TIA-farvekoder. Desuden har IEEE farvekodet sine elektroniske designbøger baseret på typen af ​​udstyr, kaldet IEEE "Color Books".

Standardfarve

Ifølge "LAN Wiring" af James Trulove, "er den mest almindelige farve til ikke-plenum-koaksialkabel sort. De fleste af det ikke-plenumkabel, der bruges til LAN-ledninger, har en sort syntetisk gummi eller PVC-ydre kappe med hvide markeringer." De hvide markeringer specificerer derefter ledningstypen og de standarder, som ledningerne opfylder, såsom IEEE- eller EIA-standarder.

Fire-par ledningsfarver

Telekommunikationsindustriens sammenslutning har udstedt standard TIA 568A og 568B, der definerer en standardfarvekode til ledningsføring. Hver farvekombination for et trådpar identificerer trådtypen. "Network + Certification All-in-One Exam Guide" af Michael Meyers siger "producenter farvekoder hver ledning inden for et stykke af en fire-par UTP for at hjælpe med at matche enderne korrekt. Hvert par ledninger består af en ensfarvet hvid og en stribet ledning: blå / blå-hvid, orange / orange-hvid, brun / brun-hvid og grøn / grøn-hvid. " Ledninger kan farvekodes baseret på forbindelseshastigheden og slutstikket i overensstemmelse med TIA 568A og 568B ud over at opfylde IEEE-designstandarder. Ifølge "Planning for the Fibre Distributed Data Interface" af William E. Burr, "er det stik, der bruges til at afslutte det afskærmede, snoede par ved stikkontakten, det, der er specificeret af ANSI / IEEE 802.5 (token ring)."

25-par ledningsfarver

Der er også en 25-par farvekode til kabler. "Residential Network Kabling" af BICSI siger "ringfarverne er blå, orange, grøn, brun og skifer. Ringfarven identificerer parrets position inden for gruppen af ​​fem tipmuligheder." Farvekoden for ledninger i kombination med ringe tillader op til 25 unikke parringer uden duplikering.

IEEE farvebøger

IEEE Color Books identificeres af forskellige farver støvkapper. For eksempel siger "The Electric Systems Design & Specification Handbook for Industrial Facilities" af Steven Marrano og Craig DiLouie "IEEE-standard 141 (er) 'Anbefalet praksis for distribution af elkraft til industrianlæg,' The Red Book '; IEEE Standard 142' Anbefalet fremgangsmåde til jording af industrielle og kommercielle kraftsystemer, '(er)' Den grønne bog '". Disse IEEE Color Books inkluderer anbefalede fremgangsmåder til ledningslayout og forbindelser. IEEE Color Books indeholder IEEE-anbefalinger, hvordan stik skal identificeres og ledninger skal mærkes. Anbefalingerne i IEEE Color Books deles også med American National Standards Institute (ANSI).