Indendørs gruppespil til elementære børn

Når dårligt vejr forhindrer elementære børn i at gå udendørs, kan du holde dem aktive med et par indendørs spil. Indendørs spil giver børnene en pause fra det daglige skolearbejde, mens de giver aerob aktivitet. Planlægning af indendørs gruppespil vil øge den sociale interaktion, lære dem, hvordan man skiftes og forbedrer deres forhold til klassekammerater.

Tag spil

Spil et spil blæksprutte ved at vælge en spiller, der skal være blæksprutte. Blæksprutten står midt i rummet, og alle de andre spillere er fiskene. Fisken skal stå på alle sider af rummet. Når blæksprutten siger "Kør", skal fisken løbe fra den ene side af rummet til den anden side, mens han prøver at undgå blæksprutten. Hvis blæksprutten mærker en fisk, bliver fisken tang og skal fryse. Tang kan prøve at mærke spillere, når de løber forbi, og fryse dem også. Spillet slutter, når alle fiskene bliver til tang, og den sidst markerede spiller er blæksprutten til det næste spil.

Et andet tag-spil er tail-tag. Giv hver spiller en snor eller et langt stykke papir, der skal hænges bag på buksens talje. Når du siger "Gå", skal alle spillerne prøve at få fat i hinandens "haler". Hvis en spiller mister halen, er han ude af spillet. Den sidste spiller med en hale vinder spillet.

Ballonspil

Opdel børnene i to hold, og giv hvert hold en oppustet ballon til at øve på at ramme den i luften. Når du siger "Gå", skal børnene holde deres ballon i luften. Hvis et holdets ballon når som helst rører jorden, mister de. For at gøre dette spil sværere skal du fortsætte med at tilføje balloner til holdets cirkler hvert 30. sekund. Lad børnene holde deres egen ballon i luften for et individuelt spil.

Boldspil

Opdel spillerne i to hold, og træk en linje midt i rummet. Giv hvert hold 30 kugler af garn. Indstil en timer i fem minutter, og bed spillerne om at smide alle garnkuglerne til den anden side. Begge hold skal fortsætte med at kaste garnkuglerne frem og tilbage, indtil timeren går ud. Formålet med spillet er at have de færreste garnkugler på din side, når timeren går ud.

For et andet boldspil, prøv et boldpasrelæ. Opdel spillerne i to hold, og giv hvert hold en bold af samme størrelse. Lad spillerne stå i en enkelt fil. Den første spiller i køen skal have bolden. Når du siger "Pass", skal den første spiller føre bolden over hovedet til den anden spiller i køen. Den anden spiller skal føre bolden gennem benene til den tredje osv. Spillere skal holde dette mønster helt nede i deres holdlinje. Det første hold, der får bolden til den sidste spiller i køen, vinder spillet.

Hula Hoop-spil

Lad alle børnene stå i en stor cirkel og gå i hænderne. To spilleres hænder går gennem en hula hoop. Børnene skal passere hula-bøjlen rundt om cirklen uden at give slip på hinandens hænder. De skal arbejde sammen for at få rammen hele vejen rundt om cirklen. For en anden variation, tidsbesæt dem hver gang med et stopur og fortæl dem at prøve at slå deres hurtigste tid.