Hurtig Få en router IP-adresse fra kommandolinjen

Hvis du hurtigt skal hente IP-adressen til den router, du er tilsluttet til eller gennem, kan du finde disse oplysninger straks i Terminal Mac OS X.


For at afdække IP-adressen til den tilsluttede routers, skal du blot skrive følgende på kommandolinjen:

netstat -rn |grep default

Hit tilbage for at se resultaterne.

Resultatet vil se sådan ud, viser router IP direkte efter "standard":

default 192.168.1.1 UGSc 108 0 en0

netstat vil fungere for både kablede og trådløse forbindelser, hvis forskel vil blive vist som grænsefladen. Disse er typisk en0 og en1, selvom portgrænsefladerne vil variere lidt med Mac'er, der ikke indeholder Ethernet-porte eller Wi-Fi / AirPort-trådløst kort, og for Mac'er med kun en form for netværksforbindelse vil det næsten altid være en0, selvom det varierer pr. maskine og pr. hardware.

For brugere, der ikke vil forstyrre kommandolinjen, kan routerens IP også findes i Netværksindstillinger og fra Wi-Fi-menuen i OS X, som begge er tilgængelige fra den grafiske brugergrænseflade og ikke vil kræver at dreje til terminalen.

Takket være Hans og Jen til spidsen for en alternativ måde til gateway hentning fra kommandolinjen og for at finde den fra Network system preference panel. For de interesserede arbejder den samme netstat-kommando også i Linux, så du kan udvide din OS X-viden ud over Mac'en, hvis du befinder dig i en lignende situation med en anden unix-maskine.