RAM-specifikationer til en Compaq Presario 6000

HP Compaq Presario 6000 er en stationær computer, der blev udgivet i 2002. Den leveres med en 1,8 GHz Athlon XP 2200+ processor. HP Compaq Presario 6000 blev markedsført som en almindelig computer med et mellemstort grafikkort til tiden og moderate specifikationer. Det var rettet mod både hjemmemarkedet og erhvervsmarkedet.

RAM-type

HP Compaq Presario 6000 bruger DDR eller dobbelt datahastighed, RAM (RAM). Specifikt kan den bruge DDR PC 2700 eller DDR PC 3200 RAM. DDR Ram har bagudkompatibilitet. Nogle hurtigere typer (bestemt af nummeret i titlen) kan bruges på maskiner, der understøtter variationer i RAM med langsommere hastighed. At installere en pind med RAM med højere hastighed, end computeren direkte kan understøtte, medfører dog ikke hurtigere hukommelsesadgang.

Fysisk type

HP Compaq Presario 6000 bruger desktop RAM. RAM til stationære computere er pakket i DIMM'er eller dual in-line hukommelsesmoduler. Udtrykket "in-line hukommelsesmodul" henviser til modulets generelle pindeform; "dobbelt" henviser til det faktum, at der er RAM-chips på begge sider af modulet.

Beskrivelse

Den korrekte form for desktop-RAM til HP Compaq Presario 6000 er et standard DIMM-modul. Disse moduler er 133,35 mm lange, 30 mm høje og 4 mm brede. De er normalt grønne som de fleste elektronikfarver og har små sorte chips placeret på begge sider. Nogle moduler har forskellige farver eller har kølelegemer, der dækker chips. Den bedste måde at bestemme, at et givet modul er den rigtige slags DIMM, er at undersøge stifterne på bunden. Den korrekte DIMM-modul har 240 ben, der er opdelt i to grupper på tværs af bunden.

Ydeevne

Da DDR-RAM blev introduceret, var det en markant forbedring i forhold til den tidligere PC RAM-standard, PC-133. PC 2700-standarden fungerer ved 166MHz, hvilket gør den hurtigere end den første DDR-standard med en lille mængde. PC 2700 er blevet erstattet to gange inden for DDR-standardrammen, og DDR selv er blevet afløst af DDR2 og DDR3. Så til sammenligning er RAM i HP Compaq Presario 6000 i den meget lave ende af accept fra maj 2010.

Tilgængelighed

Fra maj 2010 er DDR PC 2700 RAM (også kendt som DDR-333) og PC 3200 RAM (begge kendt som DDR-400) stadig begge kommercielt tilgængelige. HP Compaq Presario 6000 understøtter op til 2 GB RAM fordelt på to hukommelsespladser. Den største mængde RAM, der kan sættes på et enkelt modul, er 1 GB. Efterhånden som denne computer og dens ledsagende teknologier ældes længere, vil tilgængeligheden i sidste ende gå ned, når producenterne holder op med at fremstille de chips, der kræves for at fremstille DDR RAM.