SATA Hard Drive Vs. Fast tilstand

Serial Advanced Technology Attachment (SATA) harddiske er et meget brugt computerlagringsmedium. Ofte ansat som den primære lagerenhed til både stationære og bærbare computere, står SATA-drev over for stigende konkurrence fra solid-state-drev (SSD'er). På trods af at begge udfører den samme funktion, har SATA-drev og SSD'er vigtige forskelle, der kan påvirke købsbeslutninger, samt hvordan drevne bruges.

SATA-drev

SATA-drev er komplekse enheder med bevægelige dele. Inde i et SATA-hus sidder en flad, cirkulær disk kaldet et fad oven på en motoriseret spindel. Tallerkenen er lavet af ikke-magnetisk materiale, tyndt belagt med et magnetisk stof og kulstoflag for at beskytte overfladen mod skader. Spindlen drejer tallerkenen ved høje hastigheder, mens en aktuatorarm magnetiserer områder af overfladen ved hjælp af læse- og skrivehoveder. De magnetiserede områder gemmer information skrevet til drevet.

Solid State-drev

SSD'er er i det væsentlige mikrochips med et hukommelsessystem og en controller, men ingen bevægelige dele. SSD'er findes i to varianter: DRAM (Dynamic Random Access Memory) og Flash-hukommelse. DRAM-drev fungerer på samme måde som RAM-moduler, der giver høj hastighed, men bevarer ikke tidligere tilføjede data (mangler datapersistens), når strømmen er afbrudt. DRAM SSD'er bruger typisk et internt batteri eller en ekstern AC / DC-strømkilde og et sikkerhedskopisystem til at modvirke manglen på datapretention. Flash-hukommelse kræver ingen strømkilder og opretholder vedholdenhed af data, selv uden strøm. Flash SSD'er har dog en tendens til at køre langsommere end DRAM SSD'er.

Have på

De bevægelige dele i et SATA-drev begrænser dets levetid. I vedvarende bevægelse, når drevet er i brug, slides disse dele over tid og slides til sidst. SSD'er har meget længere levetid på grund af manglen på bevægelige dele for at skabe slitage.

Sårbarhed

Hårde stød, stød og vibrationer kan forårsage katastrofale skader på et SATA-drev på grund af de bevægelige dele. Hvis aktuatorarmen direkte rammer tallerkenen, kan den beskadige overfladen og ødelægge data, der er gemt i de beskadigede områder. SATA-drev lider også i nærvær af elektromagnetisme eller stråling på grund af den magnetiske teknologi, de bruger. Uden bevægelige elementer er SSD'er betydeligt mindre sårbare over for stød, stød eller vibrationer. De er også mere modstandsdygtige over for stråling og elektromagnetisme, fordi de ikke bruger magnetisk teknologi.

Strømforbrug og varme

De motoriserede dele i SATA-drev kræver ekstra strøm. Læsning og kodning af data kræver også strøm til at magnetisere pladeoverfladen. Når den ekstra strøm kombineres med varmen, som de bevægelige dele genererer, afgiver SATA-drev nok varme til at have brug for en ventilator eller et andet kølesystem for at forhindre beskadigelse af drevet. SSD'er bruger minimal strøm og har ingen bevægelige dele, så varmeproduktion er minimal, ligesom behovet for at sprede elementer.

Støj

SATA-drevplader kan dreje op til 15.000 omdrejninger pr. Minut (o / min), afhængigt af diskens indstillede hastighed. Sammen med andre bevægelige dele sammen med lyden fra blæseren kan SATA-drev vise sig støjende. Dette gælder især når systemet stiller et stort krav til drevet, hvilket får ventilatoren til at køre hårdere og forhindre overophedning. Da SSD'er ikke har bevægelige dele og minimale kølesystemer, producerer de lidt lyd.

Koste

Fra juni 2011 koster SATA-drev betydeligt mindre end deres SSD-kolleger. SSD-teknologi er stadig ikke så udbredt som SATA, hvilket resulterer i højere detailomkostninger. Priserne bør blive mere konkurrencedygtige, da SSD'er fortsat vinder større markedsandel og produceres i større antal.