Vælg tekst i Quick Look Windows til Mac OS X

Quick Look er en af ​​de bedre små funktioner i Mac OS X, men en ny skjult mulighed i OS X gør QuickLook endnu bedre ved at give dig mulighed for at markere, fremhæve og kopiere tekst direkte fra vinduerne.Hvis du bruger Quick Look for at se filer, der indeholder tekst, f.eks. PDF-filer eller Word-dokumenter, bemærker du, at du ikke kan klikke og trække for at fremhæve tekst. Når du klikker et sted i vinduet Quick Look, flyttes det bare rundt.

En hemmelig indstilling giver dig dog mulighed for at klikke og trække som sædvanligt for at fremhæve tekst, og du kan bruge standard tastekombinationen af ​​Command + C til at kopiere tekst. Vinduet Quick Look kan stadig flyttes rundt på skærmen ved at klikke og trække sin titellinje som med ethvert andet programvindue.

Aktivér tekstvalg i Quick Look

For at aktivere den skjulte Quick Look-tekstvalgsindstilling, skal du åbne et Terminalvindue (Terminal-app findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / bibliotek) og indtaste følgende kommando nøjagtigt:

defaults write com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool TRUE;killall Finder

Så ramt retur. Ændringerne træder i kraft straks, da Finder genoptages.

Du kan teste resultaterne ved hjælp af QuickLook (normalt mellemrumstasten) for at se et eksempelvis vindue med tekst, som nu kan vælges og kan kopieres til klistning andetsteds.

For at deaktivere tekstvalgsindstillingen og vende tilbage til standardadfærd, skal du åbne et Terminalvindue igen, og denne gang skriver du følgende:

defaults delete com.apple.finder QLEnableTextSelection;killall Finder

Videoen nedenfor demonstrerer aktivering af denne funktion:

Dette virker i enhver ny version af OS X fra 10, 7, 10, 8, 10, 9 Mavericks og derudover.

Dette fantastiske tip blev sendt til os af Keir Thomas, forfatteren af ​​en bog kaldet Mac Kung Fu og den fyr, der opdagede den seje iTunes "Now Playing" -meddelelse, der siden er blevet populær på Mac-nettet.