Vis filnavneudvidelser i Mac OS X

Filudvidelser (som .jpg, .txt, .pdf, osv.) Gør det nemt at se, hvad et bestemt filtypeformat er, men som mange Mac-brugere noterer, er disse filudvidelser som standard gemt i Mac OS X. Mens du gemmer format suffix giver en renere brugeroplevelse og er fint for mange brugere, kan det være frustrerende, hvis du hellere straks vil vide, hvilket filformat en fil er, bare ved at se på navnet, og for mange strømbrugere er det en af ​​de første tingene ændrede sig, når du konfigurerede en Mac.

Som vi vil demonstrere, tilbyder OS X to valg til visning af filformatudvidelser efter filnavne: Du kan enten angive alle udvidelser, der skal vises for hver fil i Finder gennem en universel indstilling, eller du kan angive udvidelser, der skal vises på en pr. fil basis ved hjælp af kommandoen Get Info. For enten valg vil filformat typen blive vist som en del af filnavnet, ændre noget som "File" for at vise som "File.txt".

Sådan viser eller skjuler du alle filudvidelser på Mac

Alle versioner af OS X gør det muligt at vise filnavnudvidelser på samme måde i Finder. Her er hvad du skal gøre:

  1. Fra Mac OS X-skrivebordet skal du trække ned "Finder" -menuen og vælge "Indstillinger" (dette er mærket som "Finderpræferencer" i nogle versioner af OS X)
  2. Klik på fanen "Avanceret" (gear ikon)
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Vis alle filnavn udvidelser"

Indstillingen for at afsløre filnavneudvidelser skal være øjeblikkelig, selv om nogle versioner af OS X har en lille forsinkelse for at afsløre udvidelserne på synlige filer. Dette kan fremskyndes ved blot at skifte indstillingen igen for straks at vise dem (dette vises i videoen nedenfor).

Indstillingen er i alle versioner af OS X, det betyder ikke noget, hvad der kører på Mac.

Ændringer er øjeblikkelige, og du vil finde udvidelserne synlige øjeblikkeligt på tværs af Finder for alle filer og filformattyper. Skærmbilledet nedenfor viser dette:

Videoen nedenfor viser, at filnavneudvidelser vises på alle filer og i alle mapper på en Mac:

For at skjule filnavneudvidelserne behøver du simpelthen at holde indstillingen afbrudt.

Du kan også selektivt vise og skjule filnavneudvidelser på en per-fil basis.

Selektivt vis eller skjul filnavnet formatudvidelser

Hvis du hellere ikke vil se dem alle, eller hvis du vil skjule nogle og vise andre, kan du også vise (eller skjule) filudvidelser pr. Fil.

  • Vælg en fil, og tryk på Command + i for at hente vinduet "Få info"
  • Klik på pilen ved siden af ​​"Navn & Udvidelse:" for at udvide mulighederne, og tjek eller fjern markeringen "Skjul udvidelse"

For mange brugere, der ikke ser filnavneudvidelser, er det sikkert fint, men jeg angiver ofte brugerdefinerede filforeninger, og ved at vide udvidelsen vil du vide, hvilken app der skal åbnes med hver fil uden at se på "Åbn med" -menuen for at være sikker.