Synkroniser post, kalendere og noter fra Mac OS X til Android-telefoner og -tabletter

Mac'er kan synkronisere e-mail, kalendere og endda noter med Android-telefoner og -tabeller med næsten samme sømløse natur som Mac'er synkroniseres via iCloud med andre Apple-enheder som f.eks. IPhone, iPad eller iPod touch. Det eneste krav til at synkronisere en Mac med en Android-enhed er, at du har en Gmail (Google) -konto, som hvis du bruger Android, gør du det helt sikkert.

Hvis du har konfigureret iCloud før, vil du finde opsætning af Android og Google synkronisering med en Mac for at være meget ens og lige så let. Processen er stort set den samme som opsætning af en standard mailkonto med OS X, og hvis du ikke har gjort det endnu, bliver Mail app aktiv med den Gmail-konto, du bruger.

  • Få Android-enheden konfigureret med en Gmail-konto - dette varierer lidt per Android-version og -enhed, så vi dækker ikke det her, men chancerne er gode, du har allerede denne opsætning alligevel
  • På Mac'en skal du åbne Systemindstillinger fra Apple-menuen og klikke på "Mail, Contacts & Calendars"
  • Klik på "Gmail" for at tilføje den samme Google / Gmail-konto, indtast navn, e-mail-adresse og adgangskode, og vælg derefter "Opsætning"
  • Sørg for, at afkrydsningsfelterne ud for "Mail", "Notes" og "Calendar" er markeret i indstillingerne. Disse er separate muligheder i OS X Mountain Lion, men det samme i Lion

Mail synkroniseres næsten øjeblikkeligt, og tilføjelser til Notes-appen i OS X 10.8+ synkroniseres til Android via Gmail og mærkes som Notes. Resultatet er, at billeder synkroniseres mellem OS X Notes og Gmail på denne måde, på trods af at det ikke gør det samme, når de synkroniseres fra OS X til iOS Notes, hvilket på en åben måde gør synkronisering fra en Mac til Android mærkeligt bedre end til en iPhone, i det mindste for tiden, mens denne begrænsning eksisterer. Kalendere synkroniseres mellem iCal og Google Kalender som forventet.

Nu, at Mail, Noter og Kalendere synkroniserer mellem Android og Mac OS X, hvad med din iTunes-musik? Du kan ikke gøre det direkte via iTunes selv, men du kan nemt synkronisere dit iTunes-bibliotek og alt det er musik til enhver Android-enhed nemt med den gratis WinAmp-app.

Hvis du går ud over de sædvanlige ting, kan du endda flytte filer mellem OS X og Android-enheder ved at bruge det gratis officielle Android File Transfer-værktøj, hvilket også viser, hvor nemt og fuldt udstyret det er at arbejde med en Android-enhed og en Mac.