Fordelene og ulemperne ved fraktioneret destillation

Fraktioneret destillation er en metode, der anvendes til at adskille flygtige (med tendens til at fordampe) væsker. Fraktioneret destillation er traditionelt blevet anvendt til adskillelse af blandinger og oprensning af opløsningsmidler, kemikalier og andet naturligt forekommende materiale. Fraktioneret destillation har fundet udbredt anvendelse i olieraffinaderier, hvor den bruges til at adskille bestanddele af olie i dets basiske komponenter, som derefter kan sælges som råolie, råolie, spiritus og andre industriprodukter.

Høj effektivitet

Fraktionerede destillationssystemer har op til 50 plader ved atmosfærisk tryk. For højere effektivitet kan destillationskolonner stables for maksimal effektivitet. Jo mere stabling, jo højere effektivitet. Dette anvendes hovedsageligt i olieraffinaderier, hvor effektivitet er vigtig for at sikre maksimale udbytter og samtidig reducere driftsomkostningerne.

Let at bruge

Fraktioneret destillation er let at bruge. Der foretages lidt eller ingen ændringer på destilleriet. Du er kun forpligtet til at opretholde driftsforhold, som er relativt lette at følge. Moderne fraktionerede destillationskolonner er udstyret med mikroprocessorer, der fuldt ud styrer destillationsprocessen fra start til slut. Automatisering minimerer den nødvendige tid til at betjene udstyret. Opvarmning, opsamling af destillat og nedlukning af destillatet, når destillationen udføres, sker automatisk.

Dyrt

Sammenlignet med simpel destillation og andre typer destillation er fraktioneret destillation relativt dyr - især de oprindelige omkostninger ved køb af fraktioneringskolonnen. Den fraktioneringskolonne, der anvendes i olieraffinaderier, har normalt skade på grund af høje varmeforhold. Udskiftning af komponenter er også stille dyrt.

Operationelle risici

På grund af eksperimentets natur, hvor høj temperatur og højt tryk er involveret, er der altid en mulighed for en eksplosion. Dette kan være fatalt, hvis de nødvendige forholdsregler ikke er truffet.