Fordelene og ulemperne ved Wi-Fi

Trådløse netværk har været en enorm velsignelse for netværksforbindelsesindustrien på erhvervsmarkedet og hjemmemarkedet. Wi-Fi, monikeren opfundet af et marketingfirma, er overalt. Restauranter, universitetscampusser, kirker og endda hele byer giver gratis trådløs internetadgang til alle, der kan oprette forbindelse til deres trådløse computerenhed. Mens denne altid tilstedeværende tilgængelighed af netværksforbindelse har fordele, er det vigtigt at vide, at der også er nogle ulemper.

Mobil databehandling

Trådløs computing har skabt en mobilitet, der overskrider traditionelle grænser. Computere udstyret med bredbåndskort opretter forbindelse til Internettet fra stort set alle steder. Smartphone-teknologi letter forbindelsen til Internettet og derfra til en forretningscomputer på kontoret eller et skrivebord derhjemme. Denne bevægelse mod mobilitet har også skabt et stort marked for mobilapplikationer, der spænder fra seriøse apps såsom mobilbank, til ikke-så-seriøse apps, der bare er for sjov.

Fleksibel databehandling

En af de mest åbenlyse fordele ved Wi-Fi er den fleksibilitet, den tilbyder. Et forretningskontor med et Wi-Fi-netværk behøver ikke bekymre sig om, hvor man finder et netværksstik og -kabel. Alle kan bare mødes i et konferencelokale, oprette forbindelse til det trådløse netværk og blive produktive. Derhjemme kan familiemedlemmer slappe af i sofaen eller gå til deres værelser og stadig komme på Internettet, hvilket giver et niveau af harmoni eller i det mindste fraværet af konflikt.

Lave omkostninger ved implementering

Trådløse netværk kræver selvfølgelig ikke netværksledninger. Ledningsinfrastrukturen til et kontor tegner sig for en betydelig del af de samlede omkostninger til netværksimplementering. Når der ikke er ledninger, går omkostningerne væk. Af samme grund er det også lettere og billigere at dyrke et trådløst netværk.

Effektivitet

Ad hoc-netværk, en funktion af trådløst netværk, muliggør opbygning og dekonstruktion af et netværk inden for få minutter. Denne evne til hurtigt at oprette forbindelse muliggør samarbejde, hvilket ville være vanskeligt at opnå uden Wi-Fi-teknologi. Studerende, der arbejder på projekter, ingeniører, der bygger bygninger eller sundhedspersonale, der redder liv, kan alle oprette forbindelse og samarbejde hurtigt og effektivt ved hjælp af Wi-Fi-teknologi.

Svag sikkerhed

En stor ulempe ved Wi-Fi indebærer sikkerhed. Per definition er gratis Wi-Fi-hotspots ikke sikret. Disse åbne netværk tiltrækker hackere, der sender deres eget netværks-id, der minder meget om det pågældende virksomheds. Mange gange opretter kunder forbindelse til hackerens netværks-id og bliver ofre for identitetstyveri. Trådløst netværk kan sikres til hjem og kontorer, men det kræver noget arbejde og en vis ekspertise, men du bør aldrig drive fortrolig forretning på et gratis Wi-Fi-netværk.

Interferens

Wi-Fi fungerer i 2,4 GHz-frekvensen sammen med trådløse telefoner, mikrobølger og endda babymonitorer. Mange gange forstyrrer disse enheder det trådløse signal og forårsager problemer med netværket. Den aktuelle skade kan bemærkes straks med forringet netværksydelse eller meget senere, når du opdager, at en fil er blevet ødelagt.

Begrænset rækkevidde

Wi-Fi-netværk har begrænset rækkevidde, især i bygninger. I en kontorbygning eller et hjem har signalet en rækkevidde på omkring hundrede og halvtreds fødder. Udenfor, hvor der ikke er nogen vægge, kan signalet bevæge sig så langt som flere hundrede fod. Du skal placere det trådløse adgangspunkt et sted, der er centralt, så alle computere kan oprette forbindelse til netværket.