Opgraderer til Mac OS X 10.7 Lion

Mac OS X Lion er tilgængelig nu, og mange af os vil opgradere med det samme, mens andre venter. Uanset om du beslutter dig for at opgradere til OS X 10.7, vil du gerne opdatere din eksisterende Mac OS X-installation, kontrollere appkompatibilitet og sikkerhedskopiere dine data.

Anbefalede trin til opgradering til Mac OS X 10.7 Lion

Før alt andet skal du kontrollere, at din Mac opfylder OS X Lion-systemkravene, som kort er en Core 2 Duo eller en højere processor og mindst 2 GB RAM.

1) Opgrader til Mac OS X 10.6.8 og hent Mac App Store

Du kan ikke opgradere en eksisterende Mac til Lion uden at have adgang til Mac App Store og 10.6.8:

  • Kør softwareopdatering og opdateres til Mac OS X 10.6.8, herunder Mac App Store
  • Valgfrit: Kør Software Update igen, og hent den nyeste "Migration Assistant" download, hvis du planlægger at overføre data fra en 10, 6 Snow Leopard Mac til en anden Lion-udstyret Mac

2) Check for App-kompatibilitet og Opdatere Apps

Du vil gerne sikre dig, at Lion støtter de apps, du er afhængig af. De fleste apps skal opdateres af deres udviklere for at understøtte Lion, men du kan også hurtigt kontrollere uforenelige apps ved at kigge på System Profiler for at identificere PowerPC-programmer - disse fungerer ikke.

3) Sikkerhedskopier din Mac og Data

Sandsynligheden for at noget går galt under opgraderingen er slank, men det er ikke meningen, du skal sikkerhedskopiere dine data. Det er altid bedre at være sikker end undskyld.

Der er et par forskellige tilgange til data backup, den nemmeste metode er at bare bruge Time Machine og lade det køre en fuld backup. Du kan tvinge Time Machine til at udføre en sikkerhedskopiering manuelt bare ved at højreklikke på Time Machine-drevet og vælge "Backup Now".

Alternativt kan du bruge en moderniseret tilgang til Grubers 4-trins metode:

  1. Gør en komplet backup af din eksisterende harddisk ved at klone den til en ekstern harddisk, ved hjælp af noget som det gratis værktøj Carbon Copy Cloner eller Super Duper
  2. Test, at backupen kan startes og indeholder alle filer som forventet
  3. Afbryd backup-drevet
  4. Fortsæt med at installere Mac OS X Lion

4) Installer Mac OS X 10.7 Lion

Fik dine data sikkerhedskopieret? Godt. Installation af OS X Lion er meget nemt, faktisk er det nok den nemmeste store Mac OS X opgradering nogensinde. Alt du skal gøre er at downloade det fra Mac App Store og start installationsprogrammet.

Download Mac OS X Lion fra Mac App Store

Dette opdaterer din eksisterende 10.6.8-installation til 10, 7 og tager ca. 20 til 40 minutter, efter at den er blevet downloadet, afhængigt af harddiskens hastighed.

Hvis du vil udføre en ren installation, eller hvis du planlægger at installere Lion på flere Mac'er rundt om i dit hus, er den nemmeste måde at bare lave et OS X Lion-installationsprogram, USB-drev eller boot-dvd. Begge metoder gør det muligt at lave en frisk installation og spare besværet med at hente 4GB igen på hver Mac.