Hvad er spøgelses-URL'er?

Der tilbydes en bred vifte af webtjenester til udviklere. Blandt dem er hosting, design, implementering, domænestyring og ghosting. Spøgelses-URL'er eller forkortede URL'er tillader ejeren af ​​et websted kun at vise de vigtige oplysninger i browservinduet. Nogle af disse tjenester er gratis; andre kræver et abonnement eller betaling.

URL

"URL" står for "uniform resource locator", og den vises i dit browservindue. Det begynder normalt med en http: // www og indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at finde en webside. Det er webadressen til et bestemt websted. Som et eksempel er CNNs webadresse http://www.cnn.com.

Hvorfor forkorte?

En URL er faktisk en kombination af et domænenavn og placeringen af ​​en bestemt fil. Som et eksempel vil http://yourwebsite.com/home/contacts.html lede dig til websiden "contacts.html" i "home" -mappen på "yourwebsite" -domænet. Denne type specifikke webstedsoplysninger er følsomme. Det betyder måske ikke noget, om offentligheden har adgang til detaljerne i din URL til din personlige webside, men det betyder noget, hvis du foretager transaktioner og udveksler personlige oplysninger. Forkortelse af denne URL til http://yourwebsite.com tilføjer et lag af sikkerhed såvel som gør linket pænere at se på.

Hvordan det virker

Afkortningstjenester giver et link, der faktisk er en omdirigering. Det betyder, at det skaber en maske eller en spøgelses-URL, der muligvis først sender dig til en placering, men omdirigerer dig til det rette sted, uden at brugeren nogensinde ved, hvad der sker. Overgangen er problemfri, og URL'en viser kun de oplysninger, du har anmodet om, at den vises. Nogle tjenester bruger JavaScript for at få dette til at ske. Vær opmærksom på, at ikke alle browsere har JavaScript aktiveret. De fleste gør det, men ikke alle gør det. Dette kan forårsage et problem for nogle af dine besøgende.

Tjenester

Der er for mange webstedsafkortningstjenester til at tælle. De tilbyder alle forskellige varianter af den samme service. Nogle giver dig mulighed for at tilpasse den forkortede URL, mens andre ikke gør det. Nogle beder om betaling, andre ikke. Find den, der passer til dig, før du forkorter din URL. Et par populære URL-forkortelser er GhostURL, Bitly og Google URL Shortener.