Hvad er fordelene ved Drive Mapping?

Drive mapping er en funktion i nogle operativsystemer, herunder Microsoft Windows, der giver brugeren mulighed for at tildele et standard lokalt drevvolumenbogstav (som C: \ eller D :) til et drev på en ekstern maskine, der er tilsluttet brugerens computer via et netværk . Kortlægning af et drev har flere fordele.

Let adgang

Drevkortlægning giver en Windows-bruger adgang til det kortlagte drev hurtigt gennem "Denne computer" -grænsefladen, som om det var et lokalt drev, og at udføre opgaver med det ved hjælp af de teknikker og processer, som brugeren er fortrolig med at arbejde med lokale drev.

Konsistens

Et kortlagt drev kan forblive i en brugers drevtræ på ubestemt tid, så brugeren kan få adgang til et fjerndrev, når som helst, uden at han behøver at oprette forbindelse igen, hver gang han tænder for sin computer (eller hver gang fjerndrevets bruger tænder hendes). Forsøg på at få adgang til et kortlagt drev, hvis modercomputer er slukket, vil resultere i en simpel fejlmeddelelse, men fjerner ikke det kortlagte drev.

Netværksopsætning

Da de fleste afslappede computerbrugere forstår drevtræet, men måske ikke forstår det mere tekniske UNC-system (Universal Naming Convention) til adgang til fjerndrev, kan det være meget nyttigt for en netværksadministrator at oprette et system med kortlagte drev til sine brugere. Et sådant system kræver næsten ingen nye oplysninger til brugerne - de kan simpelthen bruge de kortlagte drev, som om disse drev var lokale.