Hvad er ISF-kalibrering?

ISF-kalibrering hjælper hjemmevideo-skærme med at levere den bedst mulige billedkvalitet. De fleste fjernsyn og hjemmevideosystemer viser vildt unøjagtige billeder, når de først blev installeret. Ifølge Sound and Vision øger producenterne bevidst indstillingerne for lysstyrke, kontrast og farve til unaturligt høje niveauer for at vise disse enheder midt i et fluorescerende blænding i et elektronisk showroom. Når skærmen kommer ind i et hjemmebiograf eller i stuen, korrigerer kalibrering fejl som forvrænget billedgeometri, kunstigt skarpe kanter og overbelastede røde toner.

Udbydere

Hvad er ISF-kalibrering?

Imaging Science Foundation, eller ISF, har hjulpet hjemmebiografejere og elektronikproducenter med at forstå og gøre brug af korrekt billedkalibrering siden dets grundlæggelse i 1994 ifølge Sound and Vision. ISF-certificerede kalibreringsteknikere er specialiserede i at tilpasse niveauerne på en projektor eller et fjernsyn til omgivelserne ved at afbalancere indstillingen for farve, kontrast og lysstyrke både mod rumbelysningen og mod hinanden. Købere af hjemmebiografudstyr finder måske ud af, at elektronikbutikken, de købte udstyret fra, tilbyder sin egen ISF-certificerede tekniker. Andre ISF-certificerede teknikere arbejder uafhængigt.

Typer og omkostninger

Hvad er ISF-kalibrering?

Hvor mange penge en hjemmebiografejer bruger på en ISF-kalibrering afhænger af omfanget af tjenesten og typen af ​​videoenhed. ISF anbefaler, at kalibreringsteknikere opkræver $ 325 for frontprojektor-systemer, $ 275 for bagprojektions-tv og $ 275 for standard CRT-rør- eller fladskærms-tv fra juni 2010. Disse indgangsniveauer inkluderer kalibrering af brugeren, der kan serviceres billedstyringsniveauer og enhedens gråskalarespons. Avancerede kalibreringsteknikker anvendt til en luksus front-projektoropsætning kan koste $ 1.000 eller mere pr. Juni 2010. I fjerntliggende områder kan køberen muligvis også betale et rejsegebyr.

Værktøjer og målinger

ISF-kalibrering hjælper hjemmevideo-skærme med at levere den bedst mulige billedkvalitet. De fleste fjernsyn og hjemmevideosystemer viser vildt unøjagtige billeder, når de først blev installeret. Ifølge Sound and Vision øger producenterne bevidst indstillingerne for lysstyrke, kontrast og farve til unaturligt høje niveauer til ...

Kalibreringsteknikeren bruger specifikke værktøjer til måling og justering af de forskellige faktorer, der påvirker billedkvaliteten. Testmønstergeneratorer såsom Video Essentials eller Avia Guide til hjemmebiograf-dvd'er kører sættet gennem en række tests, så teknikeren kan måle og justere hvert videoniveau. Nogle teknikere foretrækker at bruge en ekstern signalgenererende enhed, der gør testmønster-DVD unødvendig, især når man kalibrerer et HD-display.

Behandle

Isf-kalibrering, kalibreringstekniker, hjemmebiograf

Efter at have valgt det mest nøjagtige billede, som brugermenuen tilbyder som udgangspunkt, justerer ISF-kalibratorer den sarte balance mellem lysstyrke, som bestemmer billedets maksimale sortniveau og kontrast, der bestemmer dets maksimale hvide niveau. Kalibratoren justerer derefter farve og farvetone ved hjælp af industristandardfarvebjælker, mens den kigger gennem blå, grønne og røde filtre. Endelig justerer kalibratoren gråskalaen fra et testbillede af grå rektangler.

Resultater

Hvad er ISF-kalibrering?

Hjemmebiografejere vil bemærke dramatiske ændringer i billedkvaliteten efter en korrekt, omfattende ISF-justering. Først kan billedet virke uhensigtsmæssigt dæmpet eller mørkt, men faktisk repræsenterer disse nye niveauer billedet, som filmskaberne havde til hensigt at se det i et svagt oplyst miljø i en biograf. Når seerne er vant til det kalibrerede billede, bemærker de mindre kvaliteten af ​​et ukalibreret system.