Hvad er forskellen mellem indlejring og sammenkædning?

På Internettet refererer indlejring til at placere et stykke medie på en webside i modsætning til at linke tilbage til mediets oprindelige kilde. Uanset om du linker eller integrerer indhold, afspilles det stadig fra det oprindelige websted. Udgivelses- og kontorprogrammer bruger udtrykkene forskelligt: ​​Indlejret indhold er en kopi, der rejser med et dokument, mens linket indhold læser materialet fra en anden fil i realtid.

Linkning på Internettet

Link til et websted er den nemmeste måde at dele et websteds indhold på. Ved at kopiere og indsætte webstedets adresse i en e-mail, sms eller onlinemeddelelse kan din modtager åbne siden. Du kan også sende links via sociale medier, men i nogle tilfælde, f.eks. Når du sender links til videoer på Facebook, genererer det sociale netværk automatisk en integreret version ved siden af ​​linket.

Indlejring på Internettet

I modsætning til at linke, som tager en læser til et separat websted, spiller indlejring af indhold et stykke medie uden at forlade den aktuelle webside. For eksempel kan en virksomhed integrere en YouTube-demonstration af et produkt på sit websted, så de besøgende kan se klippet uden at forlade webstedet for at gå til YouTube. Fans kan også integrere klip på personlige websteder eller blogs ved hjælp af den integrerede kode, der er tilgængelig via knappen Del.

Arbejde med billeder i sidelayout

Indlejring af store billeder i et tekstbehandlingsprogram eller desktop-publiceringsprogram øger dokumentets størrelse drastisk. Ved at linke til et billede i stedet forbliver dokumentet lille, men du skal sende billedfilerne separat, når du sender dokumentet til en anden computer. For at linke billeder i Word 2010 eller 2013 skal du klikke på "Billede" på fanen Indsæt som normalt, men i stedet for at klikke på "Indsæt" efter at have valgt en fil, skal du åbne rullemenuen ved siden af ​​Indsæt-knappen og vælge "Link til fil. " I modsætning til indlejrede billeder opdateres sammenkædede billeder, når du redigerer det originale billede i et andet program.

Linkning af Microsoft Office-indhold

Microsoft Office 2010 og 2013-applikationer kan enten integrere eller linke til indhold fra andre Office-programmer. Hvis du f.eks. Kopierer en række celler i Excel og indsætter dem i Word, bliver cellerne indlejret. Ændringer foretaget senere i Excel ændrer ikke Word-dokumentet. For at linke cellerne i stedet skal du højreklikke i Word og vælge enten "Link & beholder kildeformatering" eller "Link & brug destinationsformater" fra sektionen Indsæt indstillinger. Hvis du flytter kilden i Excel-filen senere, skal du genskabe linket i Word: Højreklik på de sammenkædede celler, vælg "Linket regnearkobjekt" og vælg "Links" for at se og opdatere en liste over alt sammenkædet materiale i dokumentet.