Juster en CPU-prioritet for Mac Apps med Process Renicer

Som de fleste moderne operativsystemer er Mac OS X generelt ret intelligent med, hvordan det prioriterer processer. Når det er sagt, hvis du vil give en løbeopgave et ekstra spark i bukserne, kan du bruge et gratis værktøj kaldet Process Renicer.

Start af Renicer-appen giver dig en task manager af sorter, hvor du kan dobbeltklikke på en kørende proces og derefter justere den "nice" værdi for at øge den CPU-prioritet. Appen er stort set kun en GUI frontend til kommandolinjeværktøjet renice, som generelt er for avancerede brugere, hvilket gør det lidt mere tilgængeligt for mere gennemsnitlige Mac OS X-brugeroplevelsesniveauer.

Giver enhver opgave en lavere god værdi vil det være prioritet, og hvis det giver en højere god værdi, sænkes det CPU-prioritet. Det lyder paradoksalt, men det er bare den måde det virker på.

De fleste brugere behøver ikke en app som denne, men hvis du vil skubbe langs en video konvertering til din iPhone eller noget lignende, kan du gøre det. Husk, at hvis du justerer den fine proces nedad dramatisk, vil din CPU-belastning gå igennem taget og tænde dine fans.

ProcessRenicer er en gratis download fra udvikleren EOSGarden.com

For brugere, der ikke er interesseret i tredjeparts apps, kan du altid håndtere det selv med renice-værktøjet på kommandolinjen. For at lære mere om, hvordan renice virker, gør man renice på kommandoprompten eller renice-hjælp til at få en liste over tilgængelige muligheder.