Sådan sendes en lejlighedsvis fax via e-mail

Der er en måde at sende en fax gennem din computer uden nogensinde at skulle købe en faxmaskine. Da virksomheder bevæger sig mod et mere virtuelt miljø, er e-mail-faxning blevet mere almindelig. Der er nu flere tjenester, hvor du kan sende og modtage faxer hvor som helst med en internetforbindelse. Der er gratis faxtjenester, hvor du uploader dine dokumenter til en webside og betalte tjenester, der giver dig mulighed for at sende faxer via en e-mail-konto.

Opret dit dokument. Stavekontrol af dokumentet, og gem hele filen på din computer. Du kan gemme dit dokument i følgende formater: .doc, .docx eller .pdf.

Brug en gratis online faxtjeneste. Abonner dog på en internetfaxtjeneste, hvis du har flere dokumenter at sende pr. Måned. Der er mange at vælge imellem med priser, der varierer. Du skal give dem din e-mail-adresse, nogle personlige oplysninger og dit kreditkortnummer. Prøv MyFax og FaxZero (se Ressourcer).

Upload dokumentet til den gratis faxtjenestes websted. Klik på knappen "Gennemse", og find dokumentet på din computer. Klik på "Upload", når du har fundet det.

Kontroller dokumentet, når det er i faxtjenestens brugergrænseflade for at sikre, at formateringen ikke blev ændret.

Indtast bekræftelseskoden i faxprogrammet. Dette er nødvendigt, så automatisk genererede faxer ikke kan sendes via programmet til spam andre brugere.

Klik på knappen "Send fax" på skærmen. Indtast destinationstelefonnummeret på den faxmaskine, hvor du sender dit dokument. Indtast de korrekte headeroplysninger for en automatisk genereret forside. Klik på "Send", og din fax vil blive leveret inden længe.

Elementer, du har brug for

  • Computer med internetadgang

  • Tekstbehandlingssoftware

  • Online faxabonnement

Advarsler

Shop for den bedste pris, der passer til den mængde fax, du vil foretage. Nogle faxtjenester opkræver et fast månedligt gebyr, mens andre opkræver pr. Side.

Sørg for, at du har gemt dit dokument i det korrekte format, som softwaren accepterer.