Apple sagde at være at skabe en elbil

Apple arbejder efter sigende på at bygge en elbil, ifølge en vild ny rapport fra The Wall Street Journal. Og det kan endda være et selvkørende køretøj, ifølge en separat rapport fra Reuters.


Det elektriske køretøjs projekt siges at være kode ved navn 'Titan', og har allerede "flere hundrede medarbejdere", der arbejder på projektet på et privat sted nær hovedkvarteret i Apple. Det er en temmelig stor holdestørrelse for et projekt, der kun blev godkendt af adm. Direktør Tim Cook engang sidste år, hvilket måske angiver, hvor alvorligt indsatsen er. En separat rapport fra Financial Times nævner, at Apple har ansat forskellige bildesignere og ingeniører til at arbejde på et hemmeligt projekt.

En ambitiøs indsats, en elbil kunne sætte Apple i direkte konkurrence med Tesla eller endog GM. Projektets vision lyder grand, citerer WSJ:

"Apple håber at sætte sit frimærke på markedet for elbiler på samme måde som det gjorde smarttelefonen med sin iPhone, sagde en person, der var fortrolig med sit arbejde."

Det oprindelige design siges at ligne en minivan, som kunne forklare de mystiske Apple-leasede minivans spotted kørsel rundt i Californien med usædvanlige kigger kameraet contraptions på taget. Hvorvidt Apple faktisk designer en ægte minivan eller ej, er ikke kendt, selvom det ser ud til at være meget sandsynligt, at et sådant chassisdesign simpelthen kan være en funktionel prototype. Til en vis reference så de tidlige iPhone- og tidlige iPad-prototyper sig ret klumpede og lignede lidt til det endelige produkttilbud.

En senere rapport fra Reuters uddybede ting yderligere, selvom det var noget modstridende med WSJ-stykket og sagde, at "Apple lærer at lave en selvkørende elbil", citerer en kilde, der siger "Det er et software spil. Det handler om autonom kørsel " .

Wall Street Journal noterer sig, at Apple "i sidste ende ville beslutte ikke at fortsætte" med bilindsatsen, og at nogle af de teknologier, der anvendes i et elektrisk køretøj, kunne finde anvendelse i andre Apple-produkter.

(Topmost-billede er en Magna Steyr Mila konceptbil, Apple har været i kontakt med dette firma ifølge WSJ-rapporten)